Europska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 26.07.2018, 20:45 h, Stadion Gradski vrt, gledatelja: 7.112
Suci: Pawel Gil (Poljska), Konrad Sapela (Poljska), Marcin Borkowski (Poljska)
Osijek
Osijek
0:1(0:1) FC Rangers
Alfredo Morelos 18'
FC Rangers

VIDEO: Osječani bili bolji, ali Rangersi odnose prednost u Glasgow

Branimir Korać • četvrtak, 26.07.2018.
VIDEO: Osječani bili bolji, ali Rangersi odnose prednost u Glasgow
Foto: FaH

Rangersi su upisali pobjedu u Gradskom vrtu i zadovoljni odlaze u Glasgow gdje donose prednost. Osijek je bio bolji i opasniji protivnik, ali Gerrardova momčad ostvarila je ono po što je i došla...

FC Rangers
Osijek
FC Rangers
5
(do 62')
17
(do 46')
22
(do 81')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Zekić
1
Allan McGregor
2
James Tavernier
6
Connor Goldson
7
Jamie Murphy
(do 68')
8
Ryan Jack
10
Ovie Ejaria
(do 78')
15
Jon Flanagan
19
Nikola Katić
20
Alfredo Morelos
(do 90'+5')
23
Lassana Coulibaly
26
Ryan Kent
Pričuvni igrači
11
Josh Windass
68'
17
Ross McCrorie
78'
40
Glenn Middleton
90'+5'
Trener
Steven Gerrard

Osijek je u Gradskom vrtu ugostio Rangerse i nisu uspjeli doći do pozitivnog rezultata. Poraženi su 1:0 u susretu u kojem su bili bolji protivnik, ali dosta toga su promašili dok su Škoti iskoristili praktički svoju jedinu priliku na susretu.

Zoran Zekić imao je priličnih problema u slaganju momčadi za ovaj susret, ali bez obzira na to njegovi igrači nadigrali su goste.

Prva prava prijetnja na susretu došla je u desetoj minuti kada je ubačena lopta iz auta u kazneni prostor, Coulibaly je loše reagirao i ona ga je preskočila, došla do Marića koji puca iz prve vanjskim dijelom kopačke, ali malo preko gola.

Dobro su Osječani stajali na travnjaku, bez imalo pretjeranog respekta prema Škotima i izgledali su dosta opasnije. I u 13. minuti Marić je bio u odličnoj poziciji, ovaj put još i boljoj kada je nakon sjajne akcije i ubacivanja Barišića gađao kut i nije pogodio.

Rangersi u prvih 15 minuta nisu izgledali dobro, igrali su sporo i nepovezano, a onda su počeli prijetiti. Prvo je Kent promiješao osječku obranu pa pucao s 15 metara, ali lopta se odbija od Škorića i Malenica je odbija u korner. Iz kornera gosti dolaze do vodstva, Morelos je dobio bitku s Lončarom na nekih šest-sedam metara i glavom skrenuo loptu u mrežu.

Ništa nije govorilo da bi Rangersi mogli do vodstva, Osijek uopće nije bio podređen ili lošiji, međutim Rangersi su iskoristili priliku koja im se ukazala za razliku od Osijeka koji je dvije dobre preko Marića promašio.

Primljeni pogodak loše je djelovao na Osječane koji su malo stali i trebalo im je vremena da ponovno povežu redove, a sljedeći put zaprijetili su u 29. minuti kada je obrana gostiju loše očistila opasnost iz 16 metara, do lopte je na rubu kaznenog prostora došao Robert Mudražija, ali udarac je bio loš i McGregor brani.

Do kraja prvog dijela većih opasnosti nije bilo i Rangersi su odnijeli na odmor prednost iako nisu bili bolji protivnik.

Od početka drugog poluvremena Osijek je pritisnuo, odmah su pokušavali Grgić i Henty bez uspjeha, a nakon sat vremena igre još jednu dobru priliku propustio je Marić čiji je pokušaj obranio McGregor.

Sve više se igralo rastrgano, uz dosta prekršaja i ležanja na travnjaku što je više odgovaralo Škotima. Vrijeme je prolazilo, pravog ritma nije bilo, a ni preciznosti kod domaćina. Jednu od boljih prilika u 68. minuti upropastio je Petar Bočkaj koji je ostao zaboravljen na odbijenoj lopti na rubu kaznenog prostora, ali pucao je loše i pokraj gola.

Uslijedilo je razdoblje igre u kojem se nije ništa posebno događalo, Rangersi su bili zadovoljni rezultatom, zgusnuli sredinu terena, a Osječani su potpuno ostali bez ideje što napraviti prema naprijed.

U posljednjim minutama pokušalo se napraviti nešto "na silu", no obrana Rangersa imala je stvari pod kontrolom i ostalo je tih 1:0 za goste.

Osijek može biti nezadovoljan konačnim rezultatom, od Rangersa nismo vidjeli gotovo ništa, Malenica se uglavnom dosađivao, no primio je taj jedan pogodak. Na Ibroxu neće biti lako, tamo će Rangersi sigurno biti bolji i opasniji, ali Osijek nije bez nade.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Hajduk1:0Slavia Sofija
Osijek0:1FC Rangers
Slavia Sofija2:3Hajduk
FC Rangers1:1Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!