Nogomet

Zekić: "Nismo bili na razini što se tiče realizacije"; Gerrard: "Nema slavlja, ovo je tek prvo poluvrijeme"

Jan Šneler • četvrtak, 26.07.2018.
Zekić: "Nismo bili na razini što se tiče realizacije"; Gerrard: "Nema slavlja, ovo je tek prvo poluvrijeme"
Foto: FaH

Iako su izgubili na domaćem terenu od Rangersa, Osječani se ne trebaju sramiti svojeg izdanja jer je jasno kako su igrali dobro i zaslužili puno bolji rezultat...

Nije pretjerano razočaran bio trener Osijeka Zoran Zekić, svjestan kako je njegova momčad odigrala dobru utakmicu, no jednostavno lopta nije htjela ući u gol gostiju iz Glasgowa. Osijek je stvarao šanse, bio konkretan, no nedostajalo je ključne koncentracije u samoj završnici.

"Zabili su gol na svoje iskustvo. Sve drugo je bilo na našoj strani. Moramo se što prije oporaviti i dati sve od sebe u Glasgowu. Sada bar znamo da moramo zabiti dva gola. Imali smo puno šansi i prije i poslije gola, ali nažalost nismo bili na visini zadatka što se tiče realizacije. Oni će biti u Glasgowu puno agresivniji i ja mislim da im možemo zapapriti. Kada smo stajali puno bliže njihovim veznim igračima, nisu nam mogli ništa. Rekao sam igračima u poluvremenu da moraju biti hrabriji i preuzeti više rizika", rekao je Zekić.

Nažalost, Osječani nisu iskoristili mnoge prigode, a u pojedinim trenucima nedostajalo je i sreće. Razlog tome svakako leži i u činjenici kako Osijeku nedostaje puno igrača upravo u napadačkoj liniji. Što se tiče uzvratne utakmice, Zekić ne želi još razmišljati o njoj jer mu predstoji derbi protiv Hajduka u prvom kolu HT Prve lige.

"Imamo jako bitnu utakmicu s Hajdukom za vikend. Nadam se da neću morati raditi puno promjena, iako nije niti to loše da se ne ubija ritam", zaključio je trener Osijeka.

S druge strane, Steven Gerrard, koji je na klupi Rangersa, nije skrivao kako je zadovoljan rezultatom. Iako je Rangers uputio svega tri udarca prema golu Osijeka, najvažniji je rezultat i tu Gerrard nema puno zamjerki. Uostalom, trener Rangersa je istaknuo kako njegova momčad tek ulazi u pravi ritam i nije realno očekivati da već na startu sezone budu u top formi.

"Zadovoljni smo što nismo primili pogodak, no ovo je tek prvi dio. Nećemo se zanositi iako smo zadovoljni što smo pobijedili u gostima. Utakmica je bila jako teška, Osijek je odlična momčad što je pokazao i prošle godine protiv PSV-a. Zadovoljni jesmo, ima još stvari koje moramo popraviti i moramo biti još bolji", rekao je Gerrard.

Rangers je igrao dosta povučeno te je novinare zanimalo hoće li takav stil igre Gerrard forsirati i u uzvratnom susretu. Gerrard je istaknuo kako njihovi navijači ne žele samo rezultate već i lijepu igru, no prebacio je lopticu na Zekića koji ipak s Osijekom mora loviti rezultat.

"Mislim da je na treneru Osijeka da odluči hoće li doći u Glasgow i napadati ili će strpljivo čekati svoju priliku. To je na njemu", dodao je Gerrard.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!