Ostali sportovi

Hrvatski boksač suspendiran zbog pozitivnog dopinškog testa

Sportnet • petak, 27.07.2018.
Hrvatski boksač suspendiran zbog pozitivnog dopinškog testa
Foto: EPA

Stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (Vijeće HZTA) na sjednici održanoj 12. srpnja 2018., donijelo je odluku po kojoj se boksaču Marku Kraljeviću, članu boksačkog kluba Optimist, određuje dvogodišnje razdoblje nepodobnosti.

Sportaš je testiran 25. svibnja 2018. na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore održanom u Zagrebu. U uzorku urina sportaša nađen je karboksi – THC, metabolit zabranjene tvari koji se nalazi u Popisu zabranjenih sredstava za 2018. u kategoriji S8 Kanabinoidi.

Analizu je proveo WADA-in licencirani laboratorij iz austrijskog Seibersdorfa te je o nepovoljnom laboratrijskom nalazu A uzorka 14. lipnja 2018. obavijestio HZTA.

HZTA je 14. lipnja 2018., obavijestio sportaša i zatražio njegovo pisano očitovanje do 26. lipnja 2018. Sportaš nije dostavio pisano očitovanje, a ni eventualno terapijsko izuzeće.

Nije tražio analizu uzorka B.

Odluka Vijeća HZTA je da je sportaš prekršio odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA te mu je određeno dvogodišnje razdoblje nepodobnosti.

Izrečena mjera ističe 13. lipnja 2020.

Sportaš ima pravo žalbe Žalbenom vijeću HZTA.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!