Košarka

Moskovski CSKA potvrdio dolazak na Zadar Basketball Tournament

Sportnet • petak, 27.07.2018.
Moskovski CSKA potvrdio dolazak na Zadar Basketball Tournament
Foto: EPA

Najbolji ruski košarkaški klub, CSKA Moskva potvrdio je dolazak na Zadar Basketball Tournament. Ruskom prvakom bit će ovo drugi nastup na najjačem europskom pripremnom turniru koji će se održati u Zadru od 20. do 23. rujna u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku.

CSKA Moskva imat će priliku osvetiti se turskom Fenerbahčeu koji ih je zaustavio u finalu prošlogodišnjeg izdanja turnira. Iza moskovske ekipe je još jedna uspješna sezona u kojoj su naslov prvaka Rusije osvojili po 49. put. Uz apsolutnu dominaciju na domaćim parketima, CSKA se prošle sezone istaknuo i u europskoj košarci, gdje su došli do svog osamnaestog nastupa na Final Fouru Eurolige na kojem su zauzeli četvrto mjesto. CSKA je čak sedam puta osvajao elitno klupsko natjecanje, što ga čini drugom najtrofejnijom ekipom u Europi iza Real Madrida.

Momčad CSKA Moskve predvodi zvijezda europske košarke Sergio Rodriguez. Španjolski razigravač tijekom karijere je igrao za čak četiri NBA ekipe, a sa španjolskom reprezentacijom bio je i prvak svijeta sa samo 20 godina. Discipliniranu i čvrstu momčad ruskog prvaka u Zadru će uz Fenerbahče dočekati i izraelski Maccabi Tel Aviv, talijanska Olimpia Milano i njemački Bayern Munchen. Tri dana uzbudljivih košarkaških dvoboja bit će pravi test za CSKA, ali i pokazati zašto Zadar Basketball Tournament svake godine privlači sve veću pažnju javnosti i struke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina27.07.2018. u 15:11
    svaka čast Zadru na odlično organiziranom turniru i velikim imenima. ovo je najjači košarkaški turnir u Hrvatskoj
    pikepiletina