Tenis

Odlična Danilović izbacila desetu igračicu svijeta, Zidanšek svladala Siegemund

Petar Jenjić • petak, 27.07.2018.
Odlična Danilović izbacila desetu igračicu svijeta, Zidanšek svladala Siegemund

Odigrani su četvrtfinalni mečevi na WTA turniru u Moskvi, a za iznenađenje se pobrinula Olga Danilović koja je porazila prvu nositeljicu i desetu igračicu svijeta Juliju Goerges...

Do uspjeha karijere stigla je srpska tenisačica Olga Danilović koja je u četvrtfinalu WTA turnira u Moskvi izbacila prvu nositeljicu i desetu igračicu svijeta Juliju Goerges s dva puta po 6:3. 17-godišnja tenisačica u turnir je ušla kao lucky loser i napravila još jedno iznenađenje protiv kudikamo iskusnije protivnice.

Jedan break u prvom setu bio je i više nego dovoljan za Danilović, dok je u drugom ipak išlo nešto teže. Nakon oduzetog servisa na početku seta Goerges se vraća i dolazi do poravnanja na 2:2, međutim, do kraja meča dobiva tek jedan gem. Danilović je napravila nova dva breaka za potvrdu pobjede.

Ova pobjeda znači kako će 17-godišnjakinja skočiti na WTA ljestvici sa 187. pozicije na negdje oko 40. mjesta. Za ulazak u finale igrat će protiv Aliaksandre Sasnovič kojoj je meč bez borbe predala Anastasija Sevastova.

Do plasmana u polufinale stigla je i mlada slovenska igračica Tamara Zidanšek koja je u dva seta bila bolja od Njemice Laure Siegemund sa 6:3, 6:4. Prvi međusobni omjer ovih tenisačica trajao je sat i 48 minuta.

Slovenska tenisačica dva se puta u prvom setu nalazila u zaostatku od breaka, ali oba puta uspijevala se vratiti. Od zaostatka 3:2 nije izgubila nijedan gem stigavši do osvajanja prvog seta.

Činilo se kako će u drugom setu nešto lakše doći do kraja. Imala je vodstvo 5:2 i servis za set te propuštene dvije meč lopte pa se Siegemund uspjela vratiti na 5:4. Ipak, za potpuni povratak nije imala snage, Zidanšek je spasila novi dvije prilike za break i iskoristila ukupno treću meč loptu.

Za ulazak u finale igrat će protiv Anastasije Potapove koja je u ruskom dvoboju sa 1:6 6:3, 6:2 bila bolja od Valentine Ivahnenko.

WTA Moskva, četvrtfinale:
Olga Danilović - Julia Goerges (1) 6:3, 6:3
Aliaksandra Sasnovič - Anastasija Sevastova (predaja bez borbe)
Tamara Zidanšek - Laura Siegemund 6:3, 6:4
Anastasia Potapova - Valentina Ivahnenko 1:6, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!