Nogomet

Dalić: "Hvala IO na podršci, ali po tom pitanju sam na godišnjem odmoru"

Branimir Korać • petak, 27.07.2018.
Dalić: "Hvala IO na podršci, ali po tom pitanju sam na godišnjem odmoru"
Foto: FaH

Zlatko Dalić još uvijek nije ponudio konkretan odgovor ostaje li na klupi reprezentacije, još uvijek važe i razmišlja, a odluku će prvo priopćiti igračima...

Jedan od najzaslužnijih za hrvatsko srebro u Rusiji, Zlatko Dalić, u razgovoru za HNTV prisjetio se kako je to izgledalo kada je reprezentacija došla na Pleso.

"Nije to to kada vidiš kroz neke isječke i kroz neki video dok smo bili tamo, kada smo sletjeli u Zagreb postalo nam je jasno. Kako smo išli prema Zagrebu, bilo je sve više ljudi, a postalo nam je jasno što nas čeka kada smo krenuli od Buzina prema Novom Zagrebu i naišli na rijeku ljudi. Veći dobitak od srebra je sve ono što se nakon toga događalo."

Dalić ističe kako je od početka vjerovao i igračima poručivao da mogu.

"Od prvog dana sam vjerovao u njih i sadio im u glavu da mogu. Ja nisam tu da ih učim nogometu, ja to ne mogu. Da sam to probavao, izgubio bih se i brzo bi otišli doma. Ja sam bio tu da ih podignem, pobrinem se za taktiku, a ne da ih učim nogometu."

Od ždrijeba Svjetskog prvenstva živio je za utakmicu s Nigerijom, a najteža utakmica bila je protiv Danske.

"Najbitnija mi je bila Nigerija, šest mjeseci sam živio s njom i samo o njoj razmišljao. Nakon Nigerije i igrači su shvatili da mogu puno. Danska je definitivno bila najteža. Znali smo da smo bili odlični u grupi, ali da ako izgubimo od Danske da će biti ona što si radio - ništa, gdje si bio - nigdje. I onda u prvoj minuti primimo gol..."

Dalić je dobio podršku Izvršnog odbora HNS-a, ali i dalje se ne izjašnjava o ostanku/odlasku.

"Hvala im na tome, po tom pitanju sam na godišnjem. Nije vrijeme da govorim o tome, rekao sam samo što mi je na duši. Šest mjeseci sam šutio, a sada sam dao do znanja da znam što se događalo i ne želim da se to ponovi. Do svega sam došao teškim putem i ne želim da mi netko kopa iza leđa. Samo sam naveo stvari zbog kojih sam bio razočaran, prešao sam preko toga, ali nisam zaboravio."

"Realno sam na vrhu, napravio sam maksimum s reprezentacijom zahvaljujući isključivo igračima, a najbolje je otići kada si na vrhu. Svi znamo da kad tad dolazi ono prizemljenje. Ali rekao sam i da ne mogu zanemariti sve ove emocije i sve što smo doživljavali, podršku svih tih ljudi. Prvo ću razgovarati s igračima, oni su sada na odmoru i ne želim ih smetati."

Dalić je još jednom ponovio probleme koji pritišću hrvatski nogomet.

"Bio sam na derbijima između Dinama i Hajduka, na terenu je 20 igrača - 14 stranaca i samo šest Hrvata. A stranci koji dolaze nisu bolji od naših igrača, to je treća liga. Infrastruktura je ogroman problem, već sam rekao, ako nećemo raditi sada, kada ćemo?"

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!