Nogomet

VIDEO: Petarda Arsenala, Topnici potopili PSG u International Champions Cupu

Jan Šneler • subota, 28.07.2018.
VIDEO: Petarda Arsenala, Topnici potopili PSG u International Champions Cupu
Foto: EPA

Iako je PSG igrao s rezervnom momčadi, Parižani nisu bili neaktivni, no puno bolji Arsenal slavio je na International Champions Cupu s 5:1...

International Champions Cup na kojem sudjeluju ponajbolji europski klubovi traje i dalje, a na nacionalnom stadionu u Singapuru, snage su odmjerili londonski Arsenal i PSG. Nakon što su u prošlom susretu u Singapuru poraženi od Atletico Madrida nakon izvođenja jedanaesteraca, Topnici su danas porazili PSG s 3:1.

Valja istaknuti na početku kako je Arsenal nastupio u gotovo najjačem sastavu, dok je prvu postavu PSG-a činila većinom rezervna postava s podosta mladih i neiskusnih igrača. Arsenal je došao u vodstvo već u 13. minuti. Iako je PSG bio bolji u uvodnim trenucima susreta, lijepo dodavanje Henriha Mhitarjana iskoristio je Pierre-Emerick Aubameyang te sjajno uposlio Mesuta Özila koji je lagano poentirao.

Utakmica se razigrala te je Arsenal počeo sve bolje igrati i Aubameyang je u nekoliko situacija bio vrlo blizu pogotka. PSG, iako nije igrao u najjačem sastavu, izgledao je prilično opasno i mladi Timothy Weah i Christopher Nkunku radili su prilične probleme Arsenalovoj obrani. S obzirom na to da se radilo o prijateljskoj utakmici, možemo reći da smo svjedočili sjajnom prvom dijelu susreta.

U nastavku susreta, Unai Emery odlučio se za nekoliko promjena pa su tako osim rezervnog vratara, ušli i Alexandre Lacazette i Aaron Ramsey. Nastavak susreta bio je jednako zanimljiv kao i prvi dio, a jedna greška Arsenalove obrane donijela je izjednačujući pogodak PSG-u. Weah je sjajno prošao po boku, Sead Kolašinac u nastojanju da izbije loptu srušio je mladog napadača PSG-a i skrivio kazneni udarac. Nkunku je prilično mirno izveo kazneni udarac i donio izjednačenje svojoj momčadi.

Iako ih je ta greška stajala vodstva, Topnici nisu dugo čekali na povratak. Već sedam minuta kasnije, Lacazette je iskoristio odlično dodavanje Emile Smitha Rowea i poentirao pored nemoćnog Gianluigija Buffona. U tim trenucima, PSG se počeo raspadati i neiskustvo u kombinaciji s prilično motiviranim Arsenalom donijelo je još pogodaka.

U 71. minuti svojim drugim pogotkom Lacazette je donio veliko vodstvo londonskoj momčadi. Iako je dobro otvorio nastavak, PSG je izgledao sve lošije kako je susret odmicao kraju. Kazna za lošiju igru stigla je u 88. minuti kada je Rob Holding glavom poentirao nakon kornera. Činilo se kao da će tako ostati do kraja, no Arsenal je nastavljao s aktivnom igrom i u petoj minuti nadoknade preko Eddieja Nketiaha došao do velikih 5:1.

Arsenalovi navijači mogu biti prilično zadovoljni predstavom svojih igrača i taktikom koju je forsirao Emery koji bi trebao Topnicima donijeti novo lice. Posebnog razloga za zadovoljstvo mogu imati u vidu mladog francuskog veznjaka Mattea Guendouzija koji je bio besprijekoran. Što se tiče PSG-a sumnjamo da će Thomas Tuchel biti pretjerano uzrujan, iako je poraz prilično bolan. Teško je reći da ćemo većinu igrača vidjeti u prvoj postavi Parižana u natjecateljskoj utakmici te je Tuchel barem imao priliku vidjeti da može računati na Weaha i Nkunkua. Također, Adrien Rabiot je potvrdio kako je odlično rješenje za veznu liniju.

International Champions Cup, prijateljska utakmica:
Arsenal - PSG 5:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!