Automoto

Odlične kvalifikacije za VN Mađarske, Lewis Hamilton stigao do pole positiona

Petar Jenjić • subota, 28.07.2018.
Odlične kvalifikacije za VN Mađarske, Lewis Hamilton stigao do pole positiona
Foto: EPA

Sjajne su kvalifikacije iza nas na Velikoj nagradi Mađarske, gdje je do prve pozicije u kvalifikacijama stigao Mercedesov Lewis Hamilton...

Bile su to Mercedesove kvalifikacije u Mađarskoj, a to starta iz prvog reda stigla su oba vozača spomenute momčadi. Prvi će krenuti Britanac Lewis Hamilton, a odmah iza njega Finac Valtteri Bottas.

U drugom će redu biti Ferrarijev dvojac Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel, dok su u trećem redu iznenađujuće Carlos Sainz iz Renaulta te Pierre Gasly iz Toro Rossa. Ovakav razvoj događaja značio je kako Red Bull nema nijednog vozača u prva tri reda. Max Verstappen krenut će tek sa sedme pozicije, dok je Daniel Ricciardo završio 12.

Uoči finalne runde kvalifikacija svi preostali vozači krenuli su s gumama za kišu, a odmah su prve pozicije zauzeli Mercedesovi vozači. Nakon dva odvožena kruga na drugo se mjesto ubacio Raikkonen, a za to vrijeme i uvjeti na stazi postajali su sve bolji.

Odlično vrijeme minutu prije kraja postavio je Sainz koji je stigao na treće mjesto, ali oni najbolji vozači tek su trebali odvoziti svoje posljednje krugove. Ubrzo se Bottas probio na prvu poziciju, ali njegovo slavlje nije dugo trajalo jer ga je prestigao Hamilton te tako osigurao pole position.

Utrka za Veliku nagradu Mađarske vozit će se sutra s početkom u 15:10 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ivo.Sanader28.07.2018. u 17:14
    Teška staza po kiši, ali Hamilton opet pokazuje smirenost i znanje.
    Ivo.Sanader