Automoto

VIDEO: Hamilton ipak do pobjede, Britancu samo ukor

Petar Jenjić • nedjelja, 22.07.2018.
VIDEO: Hamilton ipak do pobjede, Britancu samo ukor
Foto: EPA

Kako prenose službene stranice Formule 1, Lewis Hamilton bio je pod istragom zbog presijecanja prostora koji razdvaja stazu i boks, ali ipak je prošao samo s ukorom...

20:10 - Lewis Hamilton prošao je samo s ukorom, odlučeno je nakon istrage. Britanac će tako ostati na prvom mjestu i doći do 17 bodova prednosti ispred Sebastiana Vettela.

19:18 - Službene stranice Formule 1 dovode pod istragu pobjedu Lewisa Hamiltona na Velikoj nagradi Njemačke, a Britanac bi mogao biti kažnjen.

Naime, nakon što je na stazu ušao Safety Car, uzrokovan odustajanjem Sebastiana Vettela, Hamilton je presjekao travu koja dijeli boks i stazu nakon čega se vratio u samu utrku, što se protivi pravilima FIA-e, osim u slučajevima kada vozač zbog najviše sile nije imao drugu opciju.

"Bilo je zbunjujuće. Raikkonen se već počeo predavati kada su mi rekli da uđem u boks, a ja sam im rekao da baš tu ide Kimi. Onda su mi rekli da ostanem na stazi, a ja sam već počeo ulaziti u boks", kazao je Hamilton nakon utrke.

U slučaju odluke kako je Britanac kršio pravilo slijedi vremenska kazna od pet sekundi bacila bi ga na drugi mjesto ili kazna od deset sekundi izvan pobjedničkog postolja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!