Tenis

Iznenađenje u Moskvi, u finalu WTA turnira Potapova i Danilović

Jan Šneler • subota, 28.07.2018.
Iznenađenje u Moskvi, u finalu WTA turnira Potapova i Danilović
Foto: EPA

Iako su velike favoritkinje bile Tamara Zidanšek i Aliaksandra Sasnovič, za pobjednicu WTA turnira u Moskvi borit će se Anastasia Potapova i Olga Danilović...

Veliko iznenađenje dogodilo se danas u polufinalu WTA turnira u Moskvi. Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek i Bjeloruskinja Aliaksandra Sasnovič bile su predodređene za finalni par, no za naslov će se boriti Anastasia Potapova i Olga Danilović.

Zidanšek je bolje otvorila meč i vrlo brzo s dva rana breaka došla do vodstva 0:4. Sve je išlo u smjeru koji je željela Slovenka. Iako se Potapova vratila s jednim breakom, Zidanšek je još jednom oduzela servis protivnici te sa 3:6 okončala set i došla do prvog servisa u drugom.

Na njenu žalost u drugom setu to više nije bila ista igračica. Slično kao Zidanšek, u drugom setu je Potapova došla do dva rana breaka i povela s 3:0. Iako su si u naredna tri gema tenisačice međusobno oduzimale servise, Potapova je uspjela izdržati do kraja i sa 6:4 došla do izjednačenja u setovima. Treći set nije trajao predugo.

Potapova je ponovno došla do ranog breaka, dominirala, a kada je došla do breaka i povela sa 5:2, Zidanšek je odlučila predati meč. Ne zna se još je li u pitanju neka ozljeda ili umor, ali se naravno kao uvijek postavlja pitanje koliko je sportski predati meč u posljednjem setu i uz servis protivnice za meč.

Niti drugi meč nije bio ništa manje dramatičan. U prvom setu, iako je Sasnovič bila iznimno aktivna na servis protivnice i imala čak šest break lopti, Danilović je uspjela doći do dva breaka. Jako dobro je reagirala srpska tenisačica na servis Bjeloruskinje i sa 6:2 osvojila set.

U nastavku meča, Danilović je odmah u prvom gemu došla do novog breaka, no nije dugo izdržala. Sasnovič se vratila u četvrtom gemu, a onda u posljednjem gemu prije eventualnog tie-breaka dobro odigrala i došla s novim breakom do seta.

U odlučujućem setu ponovno slična priča iz prvog seta. Danilović iznimno precizna i racionalna s korištenjem break prilika, a s druge strane Sasnovič uz sav trud nije uspjela iznenaditi. Danilović je s dva breaka povela s 5:2, imala čak dva servisa za meč, no Bjeloruskinja se vraćala.

Mogla je Sasnovič i povesti sa 5:6 i izvršiti veliki pritisak na Srpkinju, no Danilović se vratila i uspješno novim breakom okončala meč.

WTA Moskva, polufinale:
Anastasia Potapova (Rusija) - Tamara Zidanšek (Slovenija) 3:6 6:4 5:2*
*Zidanšek predala
Olga Danilović (Srbija) - Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija, 5) 6:2 5:7 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!