Nogomet

Kolo završava u Gradskom vrtu, Hajduk stiže u goste Osijeku

Petar Jenjić • nedjelja, 29.07.2018.
Kolo završava u Gradskom vrtu, Hajduk stiže u goste Osijeku
Foto: FaH

Osijek i Hajduk u Gradskom vrtu zaključit će prvo kolo nove sezone HT Premijer lige. Obje momčadi, s više ili manje uspjeha u prvim susretima drugog pretkola Europske lige, kreću u utakmicu i očekuju sva tri boda...

Pred nama je i posljednji dvoboj prvog kola HT Premijer lige kojeg će zaključiti dva hrvatska predstavnika u Europskoj ligi koji su prve utakmice drugog pretkola odradili s više ili manje uspjeha. Osijek je na domaćem terenu minimalno poražen od Rangersa, iako je pokazao puno više od škotske momčadi, dok je Hajduk istim rezultatom na Poljudu svladao bugarsku Slaviju.

Prvi prvenstveni dvoboj u novoj sezoni puno će značiti i jednoj i drugoj momčadi, posebno što je uvijek lijepo krenuti sa sva tri boda. Uvijek su međusobne utakmice bile vrlo zanimljive, a ne sumnjamo kako će biti i ova.

Prošle sezone bilo je prilično napeto, čak pet utakmica odigrale su ove dvije momčadi. U dvije prvenstvene na Poljudu odigrana su dva remija 1:1, dok je u Gradskom vrtu Osijek slavio s 2:1, nakon čega je stigla i golijada od 3:3. Ipak, onaj najvažniji dvoboj, u četvrtfinalu Kupa, Hajduk je pobijedio u gostima s 3:1.

Kao što je to bio slučaj i u utakmici protiv Rangersa, Osječani će zasigurno igrati ofenzivno i hrabro, možda čak i bolje nego u spomenutom dvoboju. Svjesni su kako protiv svakog kluba u Gradskom vrtu moraju ići po pobjedu.

"Domaćini smo, znamo da možemo do bodova, bez obzira tko je na drugoj strani terena. Lijepo bi bilo slaviti u prvom kolu i to još u derbiju. Njih se uvijek mora uvažavati, nema tu priče. Bit će pravog nadigravanja, a ja naravno očekujem da ćemo mi na kraju biti sretniji i zadovoljniji", kazao je u najavi utakmice veznjak Osijeka Alen Grgić.

S druge strane Hajduk je minimalno slavio protiv Slavije u kojoj je mogao postići još poneki pogodak, ali i primiti da nije bilo Josipa Posavca. Upravo prvi Hajdukov vratar neće na put prema Osijeku zbog problema s mišićem pa bi na vrata trebao stati Tomislav Duka.

Što se tiče ostalih igrača, Ardian Ismajli neće ići s momčadi zbog kartona, dok će Marko Futacs svoj povratak u formu tražiti s drugom momčadi koja igra turnir u Zmijavcima. Nadalje, na put bi trebao Jairo da Silva koji ipak još nije optimalno spreman za utakmicu, ali bit će na raspolaganju treneru Željku Kopiću.

Odmah po završetku utakmice Bijeli se vraćaju u Split gdje će u ponedjeljak trenirati, a u utorak krenuti prema Bugarskoj na uzvratnu dvoboj drugog pretkola Europske lige.

Ono što je sasvim sigurno jest kako trener Hajduka neće previše mijenjati sastav u odnosu na utakmicu sa Slavijom. Osijekove utakmice je pogledao i prema riječima na press konferenciji dobro se pripremio.

"Igra s velikom energijom i dobrim intenzitetom te s puno duela. Gledao sam ih protiv Rangersa i stvorili su dosta prilika, ali utakmica je otišla na stranu protivnika", istaknuo je trener Hajduka.

Utakmica između Osijeka i Hajduka igra se u Gradskom vrtu s početkom u 21 sat, a dvoboj će voditi Fran Jović iz Zagreba.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!