Tenis

Berrettini iznenadio Bautistu-Aguta i došao do titule u Gstaadu

Jan Šneler • nedjelja, 29.07.2018.
Berrettini iznenadio Bautistu-Aguta i došao do titule u Gstaadu

Talijanski tenisač odličnom igrom u finalu došao je do naslova pobjednika ATP turnira u švicarskom Gstaadu...

Iako je prije samog finala ATP turnira u Gstaadu favorit bio španjolski tenisač Roberto Bautista-Agut, Talijan Matteo Berrettini sve je iznenadio nakon sata i 47 minuta došao do naslova.

Prvi set bio je prilično nezanimljiv. Izuzev prvog gema koji je bio najduži, tenisači su vrlo dobro servirali te prilika za break nije bilo. Takav ritam igre nastavio se i u tie-breaku u kojem sve do samoga kraja nije bilo uzbuđenja. Imao je Berrettini priliku pri vodstvu 9:8 da servisom okonča set, ali se Španjolac vratio. Konačno, Bautista-Agut je pogriješio te je Berrettini slavio s 11:9.

Drugi set bio je ponešto napetiji, naročito u drugom gemu u kojem je Talijan dosta mučio Španjolca. Iznimno dugo je trajao gem, Berrettini je imao čak četiri break prilike, no španjolski tenisač se izvukao. Igra je ponovno počela sličiti na prvi set te se činilo da će se ići u novi tie-break. Ipak, Bautista-Agut pogriješio je u najgorem trenutku, kada je Talijan vodio 5:4 i gubitkom servisa automatski izgubio set, odnosno meč.

ATP Gstaad, finale:
Matteo Berrettini (Italija) - Roberto Bautista-Agut (Španjolska, 2) 7:6(9) 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!