Tenis

Peralta i Zeballos slave, Marach i Pavić ostali kratkih rukava u finalu

Jan Šneler • nedjelja, 29.07.2018.
Peralta i Zeballos slave, Marach i Pavić ostali kratkih rukava u finalu
Foto: EPA

U finalu ATP turnira u Hamburgu u konkurenciji parova, hrvatski tenisač Mate Pavić i njegov austrijski kolega Oliver Marach poraženi su od Julia Peralte i Horacija Zeballosa...

Iako su tijekom cijelog turnira imali probleme te su u četvrtfinalu i polufinalu gubili nakon prvog seta, Mate Pavić i Oliver Marach danas nisu uspjeli napraviti novi preokret. Bolji su nakon tri seta bili Julio Peralta i Horacio Zeballos.

Slično kao i u prethodna dva meča, Marach i Pavić nisu najbolje igrali u prvom setu. Imali su veliku priliku već u prvom gemu, no nisu iskoristili čak četiri break lopte. Tu su negdje i stali sa svojom igrom te su Peralta i Zeballos, potpuno dominirali i uspjeli doći do osvajanja seta sa 1:6.

U nastavku meča, Marach i Pavić su ipak igrali puno bolje. Imali su više prilika za break, no tek u osmom gemu dolaze do oduzimanja servisa. Nažalost, već u sljedećem gemu nisu uspjeli zadržati servis te su si ponovno zakomplicirali situaciju. Na sreću, u 10. gemu griješe i Peralta i Zeballos te austrijsko-hrvatski par konačno uspijeva doći do izjednačenja u setovima.

Kako se treći set na Touru u konkurenciji parova igra do 10 osvojenih poena, važan je bio dobar ulazak u "produženi" tie-break. Marach i Pavić su bolje ušli u posljednji set i poveli s 3:1 uz još jedan servis. Umjesto da odu na tri razlike i izvrše pritisak na protivnike, izgubili su poen te su Peralta i Zeballos vrlo brzo poveli s 3:4. Do kraja seta, Marach i Pavić još s u tri puta izgubili servis te su Peralta i Zeballos zasluženo slavili s 6:10.

ATP Hamburg, parovi, finale:
Oliver Marach/Mate Pavić (1) - Julio Peralta/Horacio Zeballos 1:6 6:4 6:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!