Tenis

Danilović pobijedila Potapovu i došla do prve WTA titule u karijeri

Jan Šneler • nedjelja, 29.07.2018.
Danilović pobijedila Potapovu i došla do prve WTA titule u karijeri
Foto: EPA

Slavljem protiv ruske tenisačice Anastasije Potapove u finalu WTA turnira u Moskvi, Olga Danilović došla je do svoje prve titule u karijeri...

Mlada srpska tenisačica i osvajačica tri juniorska Grand Slam naslova u konkurenciji parova, Olga Danilović, u Moskvi je došla do prve WTA titule u karijeri. Protiv ruske tenisačice Anastasije Potapove, 17-godišnja tenisačica trebalo je nešto malo manje od dva i pol sata.

Prvi set bio je dosta dramatičan i nije počeo najbolje za Danilović. Potapova je rano došla do breaka, povela s 1:4 i čak imala dvije break lopte u kojem bi potpuno slomila srpsku tenisačicu. Danilović se ipak othrvala i s dva breaka uspjela doći u situaciju da servira za meč. Svega dva poena udaljena od seta, Danilović ipak nije izdržala te je prepustila gem Potapovoj.

Ipak, već u sljedeće gemu Srpkinja uspijeva doći do breaka kojeg je ovog puta zadržala i sa 7:5 osvojila prvi set. U drugom setu, Danilović je na prilično nevjerojatan način propustila veliku priliku. Oduzela je servis protivnici u devetom gemu, imala servis za meč i čak jednu meč loptu, no nije uspjela okončati set.

Potapova se vratila i u tie-breaku potpuno potopila srpsku tenisačicu te sa 1:7 osvojila 13. igru. S obzirom na činjenicu kako i Potapova ima tek 17 godina, jasno je bilo kako će u trećem setu biti puno amplituda u igri.

Danilović je došla do ranog breaka, povela s 2:0, no Potapova se momentalno vratila u set. Puno je griješila srpska tenisačica, propustila čak pet break lopti u četvrtom gemu i posljedično izgubila svoj servis u sljedećem gemu. Taman kad se činilo da Potapova ima veliku psihološku prednost, Danilović se ponovno vraća u igru i dolazi do izjednačenja.

Preokretima nije bilo kraja te su si tenisačice ponovno međusobno oduzimale servise. U tim trenucima bilo je jasno kako je psihološka prednost koju je Danilović imala, s obzirom na to da je servirala prva, velika i na kraju je i presudila. Potapova je izgubila servis u 10. gemu i na njenu žalost, taj break donio je automatski i pobjedu srpskoj tenisačici.

Obje tenisačice pokazale su sjajan potencijal, a Danilović je ovoga puta bila koncentriranija i spretnija. Također, od sljedećeg tjedna srpska tenisačica skočit će na 127. mjesto, dok će Potapova popraviti dramatično svoj renking i doći na 135. mjesto. U svakom slučaju, Srbija i Rusija mogu računati na iznimno lijepu budućnost u ženskom tenisu.

WTA Moskva, finale:
Olga Danilović (Srbija) - Anastasia Potapova (Rusija) 7:5 (1)6:7 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!