Tenis

Ivo Karlović ponovno poražen, mladi Šveđanin prekinuo niz poraza

Branimir Korać • utorak, 31.07.2018.
Ivo Karlović ponovno poražen, mladi Šveđanin prekinuo niz poraza
Foto: EPA

Ivo Karlović nije uspio doći do pobjede na startu turnira u Los Cabosu. Iako Elias Ymer nije u dobroj formi i u Meksiko je došao s gubitničkim nizom, Karlović je ipak poražen...

Niti u Los Cabosu nije bilo posebnog pomaka, Ivo Karlović upisao je poraz u prvom kolu meksičkog turnira i vrlo rano završio s nastupom.

Kao i u Atlanti, činilo se da je ždrijeb dobar, ponovno je igrao protiv tenisača koji nije u najboljoj formi i uglavnom niže poraze, ali Karlović mu je poslužio za prekid negativne serije. U Atlanti ga je zaustavio Donald Young, a u Los Cabosu Elias Ymer.

Mladi Šveđanin rutinski je slavio za samo sat vremena igre, malo toga polazilo je Karloviću za rukom i s takvim nastupom nije imao šanse.

U drugom setu Karlović nije pogodio niti jedan as, a meč je završio s njih samo sedam i četiri dvostruke servis pogreške te 55 posto ubačenog prvog servisa. Nije imao nijednu break priliku dok je u svakom setu po jednom gubio servis.

Prvi set izgubio je u samoj završnici, Ymer je došao do prve break lopte kod 5:4 i to nakon što je Karlović imao 40:15 te ju je odmah i iskoristio. U drugom setu break je stigao u šestom gemu kod 3:2, tu je Ymer iskoristio novu Karlovićevu krizu te stvorio prednost koju je lakoćom zadržao do kraja meča.

Karlović je tako stigao do šestog uzastopnog poraza na tvrdoj podlozi, posljednju pobjedu upisao je u drugom kolu new Yorka u veljači protiv Ryana Harrisona.

Od ostalih mečeva treba istaknuti pobjedu Taylora Fritza protiv Thanasija Kokkinakisa u meču u dva tie-breaka. Fritz je bio uspješniji u oba, a u oba je spašavao i set lopte. Meč je završio s 13 aseva, a obojica su propustili iskoristiti break prilike koje su im se ukazale tijekom meča.

Los Cabos, prvo kolo:
Elias Ymer (Švedska) - Ivo Karlović (Hrvatska) 6:4, 6:3
Thomas Fabbiano (Italija) - Takanyi Garanganga (Zimbabve) 5:7, 6:2, 7:5
Michael Mmoh (SAD) - Ernesto Escobedo (SAD, WC) 6:3, 4:6, 6:1
Yoshihito Nishioka (Japan) - Gastao Elias (Portugal) 6:4, 6:3
Taylor Fritz (SAD, 7) - Thanasi Kokkinakis (Australija, WC) 7:6(6), 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!