Košarka

Hrvatska nadoknadila veliki zaostatak pa naposljetku izgubila od Grčke

Petar Jenjić • utorak, 31.07.2018.
Hrvatska nadoknadila veliki zaostatak pa naposljetku izgubila od Grčke
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina poražena je od Grčke u trećoj utakmici skupine Europskog prvenstva koje se igra u Latviji...

Treća utakmica, drugi poraz za hrvatsku košarkašku reprezentaciju na Europskom prvenstvu do 18 godina. Mladi košarkaši poraženi su od vršnjaka iz Grčke rezultatom 76:67.

Sama utakmica mogla se i drugačije završiti, s obzirom na to da je Hrvatska nadoknadila veliki zaostatak iz prvog poluvremena, čak došla i do vodstva, ali do potpunog preokreta nije uspjela.

Nije dobro izgledala Hrvatska tijekom prvog poluvremena, prvu je dionicu zaključila s 15 koševa zaostatka (25:10), a polovicom igre u drugoj četvrtini i najvećih minus 23 (36:13). Ipak, do kraja poluvremena uspjela je barem malo smanjiti zaostatak (41:24).

Kako je utakmica odmicala Hrvatska je bila sve bliže. Kruno Macner i Filip Vujičić ubacili su trice, a zatim potonji pogodio iz teške pozicije za izjednačenje (58:58) sedam minuta prije kraja. Stigla je Hrvatska i do minimalnog vodstva, ali više od toga nije išlo. Grci su se vratili u prednost i do kraja ju nisu ispuštali.

Nikolaos Arsenopoulos sa 16 koševa bio je najbolji kod Grka, dok je Nikolaos Rogkavopoulos dodao 13 poena i pet skokova. Filip Vujičić s 15 poena predvodio je hrvatsku reprezentaciju, Kruno Macner ubacio je 13 koševa.

Europsko prvenstvu U-18:
Hrvatska - Grčka 67:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!