Tenis

Donna Vekić bez većih problema do drugog kola u Washingtonu

Mihaela Bradovski • utorak, 31.07.2018.
Donna Vekić bez većih problema do drugog kola u Washingtonu
Foto: EPA

Donna Vekić igrat će u drugom kolu turnira u Washingtonu. Prva protivnica bila joj je Amerikanka Caroline Dolehide, ali hrvatska tenisačica nije imala većih problema...

Jedina hrvatska tenisačica koja ovog tjedna nastupa na WTA Touru je Donna Vekić, a početak je bio dobar. U Washingtonu je krenula pobjedom protiv 113. igračice svijeta Caroline Dolehide koju je svladala sa 6:3, 6:4.

Za pobjedu je trebala manje od sat i 15 minuta u meču u kojem je dominirala i protivnici nije pružila previše prilika.

Vrlo rano Vekić je došla do breaka i povela s 3:1 u prvom setu, a jedine prilike za povratak Amerikanka je imala kod 4:3 kada je došla do 0:40, ali nije uspjela to iskoristiti, odmah je izgubila svoj servis drugi put u setu i Vekić je sa 6:3 došla do prednosti.

U drugom setu obje igračice čvrsto su držale svoj servis i nije bilo break lopti sve do desetog gema. Vekić tu dolazi do prilike koja je ujedno bila i meč lopta, odmah ju je iskoristila i prošla dalje.

Plasirala se tako u drugo kolo gdje će igrati protiv 155. igračice svijeta Mađarice Fanny Stollar koja je sa 6:1, 7:6 nadigrala sretnu gubitnicu Mayu Hibi.

Washington, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 7) - Caroline Dolehide (SAD) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!