Nogomet

VIDEO: Benfica se sjajno vratila, ali ipak pokleknula protiv Lyona

Jan Šneler • četvrtak, 02.08.2018.
VIDEO: Benfica se sjajno vratila, ali ipak pokleknula protiv Lyona
Foto: EPA

Nakon iznimno zanimljive i sadržajne utakmice, spretnija je bila momčad iz Lyona koja je s 2:3 slavila protiv Benfice...

Na stadionu Algarve u Portugalu, u sklopu International Champions Cupa susreli su se Benfica i Lyon, a uspješnija je bila francuska momčad. Iako je riječ o prijateljskoj utakmici, sam tijek susreta i njegova sadržajnost dali bi naslutiti kako se radilo o puno važnijem susretu. Gledatelji su mogli uživati u utakmici s pet pogodaka, kojih je moglo biti i puno više da su napadači bili precizniji. Naime, Benfica je pogodila čak tri puta okvir gola Lyona.

Imali smo prilike gledati dva potpuno drugačija poluvremena. U prvom dijelu susreta momčadi su bile vrlo razigrane, napadački aktivne no pogodaka dugo nije bilo. No, onda je Lyon u par minuta postigao dva pogodaka te tako prilično šokirao doprvaka Portugala.

Prvo je u 40. minuti Marcelo pogodio nakon asistencije Memphisa Depaya, da bi na samom kraju prvog dijela vodstvo povećao Bertrand Traore. Na odmor se tako otišlo s vodstvom Lyona od 0:2, iako po igri ne bismo mogli reći da je francuski klub bio toliko bolji.

U nastavku susreta Benfica se probudila i krenula u pohod na pogodak. Opasno su stisnuli Portugalci u uvodnim minutama, a konačno im se to isplatilo u 59. minuti kada je Pizzi smanjio zaostatak. Sve je bolje igrala Benfica i što je najvažnije, Lyon se sve više povlačio i bio u poprilično podređenoj poziciji.

Nakon silnih napada i pokušaja, autogolom Marcela, u 64. minuti Benfica je uspjela izjednačiti. Utakmica je potom ušla u jedan drugačiji ritam čemu su ponajprije doprinijele brojne izmjene obaju trenera. Činilo se kako ćemo i na ovom susretu gledati izvođenje jedanaesteraca, no obrana Benfice katastrofalno je pogriješila sedam minuta prije kraja.

Maxwel Cornet stigao je jednu loptu na rubu igrališta, ubacio oštro u sredinu, obrana Benfice je potpuno zakazala i slijedom očitog manjka komunikacije, dozvolila Martinu Terrieru da uđe u prazan prostor i pospremi loptu u mrežu. Do kraja susreta, Benfica je pokušala novim pritiskom doći do još jednog povratka, no vremena je bilo premalo te do promjene rezultata nije došlo.

International Champions Cup, prijateljska utakmica:
Benfica - Lyon 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!