Europska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 02.08.2018, 20:45 h, Glasgow, Ibrox Park
Suci: Dennis Higler (Nizozemska), Joost van Zuilen (Nizozemska), Johan Balder (Nizozemska)
FC Rangers
FC Rangers
Nikola Katić 54'
1:1(0:0) Osijek
Borna Barišić 89'
Osijek

VIDEO: Katić poveo Rangerse prema trećem pretkolu, Osijek izvukao samo remi

Branimir Korać • četvrtak, 02.08.2018.
VIDEO: Katić poveo Rangerse prema trećem pretkolu, Osijek izvukao samo remi
Foto: FaH

Rangersi su bili previsoka prepreka za Osječane i s ukupnih 2:1 prolaze u treće pretkolo. Osijek se trudio i borio, međutim nije uspio stvoriti dovoljno jak pritisak. Ono za čim Zekićeva momčad može žaliti je prvi susret u Gradskom vrtu...

FC Rangers
FC Rangers
Osijek
1
Allan McGregor
2
James Tavernier
6
Connor Goldson
8
Ryan Jack
10
Ovie Ejaria
(do 90'+3')
15
Jon Flanagan
19
Nikola Katić
20
Alfredo Morelos
21
Daniel Candeias
(do 85')
23
Lassana Coulibaly
(do 75')
26
Ryan Kent
Pričuvni igrači
37
Scott Arfield
75'
11
Josh Windass
85'
16
Andy Halliday
90'+3'
Trener
Steven Gerrard
5
(do 80')
12
(do 66')
24
(do 66')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Zekić

Rangersi su iz Osijeka donijeli prednost 1:0, a da ni sami ne znaju kako su izvukli pobjedu u tom susretu. To im je na kraju bilo dovoljno, na Ibroxu su odigrali 1:1 i prošli dalje.

Osijek je imao loš ulazak u drugo poluvrijeme i tu je kažnjen, nakon gola Nikole Katića dugo je čekao na povratak u igru te je poravnanje došlo (pre)kasno.

Od početka igralo se dosta dinamično i otvoreno, Rangersi se nisu zatvorili pred svojim navijačima, ali niti Osječani kojima je trebala pobjeda.

U trećoj minuti gosti su imali puno sreće. Nakon ubačaja iz kornera posve sam na petercu ostao je Coulibaly, lopta mu je došla na nogu, a on je šalje vrlo visoko preko gola. I u 12. minuti bilo je jako opasno kada je prvo Morelos pobjegao, a Malenica obranio da bi Malenica spašavao i u nastavku akcije nakon pokušaja Candeiasa.

Rangersi su u početku bili vrlo oprezni, Osječani su u obrani igrali s puno respekta i krivog postavljanja, ali u polju su bili ravnopravni. Pokušavali su prema naprijed, između tih velikih šansi domaćina prijetili su preko Hajradinovića nakon osvojene lopte Mioča, no njegov udarac bio je loš.

Prvu pravu priliku Osijek je imao u 18. minuti kada je Henty povukao napad i gurnuo loptu u 16 metara za Mudražiju, on dolazi iskosa, ali McGregor odlično zatvara kut i prsima odbija njegov pokušaj.

S vremenom su Osječani potpuno otupili napade Rangersa koji su sve teže dolazili do gola Malenice, a u 38. minuti imali su još jednu dobru priliku za vodstvo. Henty je dobro ciljao suprotni kut, ali McGregor je odbio loptu, samo do Bočkaja koji puca iskosa u bliži kut, no škotski vratar ipak brani.

Na odmoru je bilo 0:0, a prema viđenom Osječani su imali razloga za optimizam u drugom dijelu, no tamo nije dobro počelo.

Rangersi su zaigrali brže i konkretnije pa je tako jednu sjajnu priliku upropastio Kent, a u 54. minuti stiglo je vodstvo domaćina.

Nakon ubačaja iz slobodnog udarca Malenica je loše procijenio let lopte, nije ju uspio izboksati, ona je s druge vratnice vraćena u sredinu peterca gdje dolazi do Nikole Katića koji je glavom skreće u praznu mrežu.

Nakon što su došli do prednosti, Rangersi su je uspješno održavali, dobili su dodatno krila i Osijek nikako nije uspio uspostaviti pravi pritisak i doći do prilike za pogodak.

Za razliku od Osijeka, Rangersi su nastavili prijetiti i u 75. minuti imali su jako dobru situaciju kada je Mudražija na sredini izgubio loptu, Morelos ušao u završnicu, ali zatresao vanjski dio mreže. Četiri minute kasnije Morelos prijeti i nakon kornera, ali nije dobro zahvatio loptu.

Zekić je u drugom dijelu pokušao izmjenama pokrenuti svoju momčad, ali tek u završnici susreta Osijek je nešto pokazao. U 89. minuti stigao je do poravnanja na 1:1 nakon što je Grgić ubacio s desne strane, lopta je došla do natrčalog Barišića koji puca iz prve kroz noge Tavernieru i McGregoru.

U sudačkoj nadoknadi Osijek nije uspio zaptijetiti i Rangersi su zadržali ukupnu prednost te izborili prolaz u treće pretkolo.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Hajduk1:0Slavia Sofija
Osijek0:1FC Rangers
Slavia Sofija2:3Hajduk
FC Rangers1:1Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!