Nogomet

Jarni: "Želja nam je što više proširiti bazu, želimo omogućiti svim ozbiljnim talentima dobru priliku"

hns.family • petak, 03.08.2018.
Jarni: "Želja nam je što više proširiti bazu, želimo omogućiti svim ozbiljnim talentima dobru priliku"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Pod vodstvom izbornika Roberta Jarnija, hrvatska U-19 reprezentacija nastupit će ovoga mjeseca na memorijalnom turniru Mladen Ramljak u vrlo uglednom društvu Dinama, Reala, Feyenoorda, Eintrachta, Zagłębie Lubina, Kobenhavna i Maribora...

Iza U-19 reprezentacije je prijateljska turneja u Japanu koja je poslužila izborniku za nove važne provjere uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se igraju u studenom, baš kao što će to biti slučaj i s turnirom "Mladen Ramljak".

"Turnir u Japanu, kao i Ramljak, nisu u reprezentativnim terminima pa tu, naravno, ne računamo na naš cijeli kadar, ali to su odlične prilike za igrače koji su manje nastupali za reprezentaciju da pokažu svoje mogućnosti i da kroz takve utakmice i treninge dodatno napreduju. Rezultat pritom nije u prvom planu, ali individualni i momčadski razvoj svakako jest. To je vrlo osjetljiva faza razvoja gdje ima puno oscilacija, gdje treba biti strpljiv i prepoznati što svakom igraču treba da bi napravio iskorak iz tih mlađih uzrasta prema seniorskom nogometu", naglašava Jarni.

"Odlično je što smo ove godine imali dosta okupljanja - za mene i stožer je fantastično da ih imamo na oku, da ih možemo izbliza pratiti i one koji se istaknu onda pridružiti postojećoj okosnici ove generacije. Želja nam je što više proširiti bazu, želimo omogućiti svim ozbiljnim talentima dobru priliku, a jak turnir kao što je Ramljak to sigurno jest", dodaje izbornik.

Sljedeći kvalifikacijski ciklus za U-19 Europsko prvenstvo okosnica će biti igrači rođeni 2000. godine, uz nekoliko istaknutih pojedinaca iz 2001. godišta.

"Vjerujem da je to zaista dobra generacija od koje možemo dosta očekivati. Nekolicina već igra za seniorske ekipe svojih klubova, neki za B ekipe, tako da je dosta njih već aktivno uključeno u seniorski nogomet, a ne zaboravimo da se radi o 18-godišnjacima."

Reprezentacija u studenom igra prvi krug kvalifikacija za Euro te će se s Makedonijom, Luksemburgom i domaćinom Češkom boriti za prolazak u Elitno kolo.

"Nama je, jasno, prioritet upravo taj turnir u studenom. Imamo potentnu generaciju koja može dosta napraviti, a ključno je da nam svi budu zdravi, da u najjačem sastavu možemo otići u Češku i napraviti prvi korak prema Europskom prvenstvu. Na sve igrače koji su s nama na Ramljaku računamo, imaju priliku nametnuti se za daljnje akcije pa stoga od njih očekujem izvrstan angažman, da pokažu svoju kvalitetu, znanje i ambiciju", zaključio je Jarni.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!