Nogomet

Predstavljen Bruno Petković, u Maksimiru potpisali novi ugovor s Ademijem

Jan Šneler • subota, 04.08.2018.
Predstavljen Bruno Petković, u Maksimiru potpisali novi ugovor s Ademijem
Foto: gnkdinamo.hr

Lijepe vijesti stižu iz Maksimira gdje je Dinamo predstavio novo pojačanje, Brunu Petkovića, ali ujedno i pokazao kako ozbiljno računa na pravi rezultat narednih godina...

Na izvanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj za rano subotnje jutro, Dinamo je predstavio novo pojačanje. Uz tu činjenicu, u zagrebačkom klubu otkrili su i o kojem dodatnom iznenađenju radi. Na scenu je stupio sportski direktor Modrih, Marijan Vlak. Vlak je predstavio novog napadača Dinama, koji je došao iz talijanske Bologne i potpisao ugovor sa zagrebačkim klubom na pet godina.

"Zadnjih šest godina igrao je u Italiji, igrač koji je po godinama mlad, ali ima godina iskustva u prve dvije talijanske lige. S obzirom na to da je trener tražio još jednog napadača, odlučili smo se za Brunu Petkovića. Vjerujem da će se nametnuti, iako je konkurencija na toj poziciji snažna", rekao je Vlak.

Riječ je dobio i mladi napadač, 23-godišnji Metkovac koji je svoju omladinsku karijeru proveo u zagrebačkom klubu prije nego što se otisnuo u inozemstvo, točnije u Italiju. Petković je bio član Catanije, Trapanija i Bologne, a dosta vremena proveo je i na posudbama u Hellas Veroni, Vareseu i Reggiani.

"Ovo je bio dugi dogovor i bili smo u kontaktu i prije. Moja velika želja je bila da se vratim natrag jer sam prije deset godina prve ozbiljnije korake napravio u Dinamu. Nakon toliko godina vani i traženja, mislim da je ovo pravi korak da napokon pokažem ono što su svi tvrdili za mene. Na meni je da se pokažem i dokažem, priliku ću imati i u ovako jakoj konkurenciji ne može biti loše za svakog igrača, kao i za cijelu momčad", otkrio je mladi napadač Dinama.

Novinare je zanimalo kako Petković vidi sadašnju momčad Dinama te smatra da se može kvalitetno uklopiti u postojeći kadar. Petković je naglasio kako je na njemu da se dokaže i potvrdi da je riječ o kvalitetnom pojačanju.

"Dinamo igra napadački nogomet, jako puno tehnički jakih igrača i jako mi se sviđa", zaključio je Petković.

U Dinamu su priredili još jedno iznenađenje. Iako se posljednjih tjedana pisalo kako je kapetan Modrih Arijan Ademi na odlasku iz kluba, klub je odlučio produžiti suradnju s jednim od svojih najboljih igrača. Riječ je o novom petogodišnjem ugovoru.

"Donijelo smo strateški važnu odluku da vođu ekipe, čovjeka koji ima toliko vrlina da je nasušna potreba bila da ovu ekipu u stvaranju vodi upravo on. Drago nam je da je to prihvatio i nadam se da će budućnost pokazati da je ovo valjan i pravovremen potez. Dinamo je uvijek u obavezi da ostvaruje u našim relacijama vrhunske rezultate u domaćoj natjecateljskoj godini, a Europa nam je nasušna potreba", započeo je predsjednik kluba Mirko Barišić.

U klubu su istaknuli kako je Ademi bio vruća roba na tržištu ovoga ljeta te je uložen krajnji napor da se zadrži iznimno motiviranog i kvalitetnog igrača. Predsjednik Barišić je istaknuo kako je interes bio iznimno velik.

"Imali smo brojnih ponuda, ne upita, nego baš pravih ponuda koje su bile financijski vrlo izdašne. Najozbiljnija je došla iz francuskog Lillea i mislim da će oni biti jako nesretni kada saznaju da je transfer sada nemoguć", dodao je Barišić.

Ademi je također dobio priliku da kaže pokoju riječ i kapetan Dinama je istaknuo kako je iznimno sretan zbog dugoročnog ugovora koji je potpisao s Dinamom. Kapetan Dinama istaknuo je kako je iznimno zahvalan klubu te osjeća dužnost da vrati klubu što mu je pomogao u najgorim trenucima karijere.

"Presretan sam što sam potpisao ovaj ugovor. Obostrana ljubav mene i kluba je jasna. Klub je bio uz mene kad je bilo najteže. Nastavit ću davati svoj maksimum. Ima dosta ciljeva. Cilj je ponovno ući u Ligu prvaka, prezimiti u Europi. Ovaj klub mi je puno pomogao. Što se tiče Astane, nisam trenirao tri dana, danas ću pokušati, ali nadam se da sam spreman", rekao je Ademi.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!