Nogomet

Kopić: "Znamo koliko je Lokomotiva opasan protivnik, ali dobro ćemo se pripremiti"

Branimir Korać • subota, 04.08.2018.
Kopić: "Znamo koliko je Lokomotiva opasan protivnik, ali dobro ćemo se pripremiti"
Foto: FaH

Dan uoči susreta s Lokomotivom u drugom kolu Hrvatski Telekom Prve lige, Željko Kopić na konferenciji za medije vratio se na dvoboj u Sofiji protiv Slavije te najavio susret s Lokosima...

Pobjeda u Sofiji protiv Slavije podigla je raspoloženje u momčadi i Hajduk ipak s manje pritiska dočekuje Lokomotivu.

"Nakon prolaska u treće pretkolo okrećemo se HNL-u, dolazi Lokomotiva. Igramo na svom terenu i sigurno nakon uvodnog poraza u Osijeku mobilizacija je na najvišoj razini. Pripremamo se isključivo za Lokomotivu i jedina nam je ambicija doći do tri boda. Što se tiče stanja u ekipi, energija i ozračje su lakši nakon slavlja u Sofiji. Sve je pozitivnije, bili smo pod pritiskom, ali to je sve normalno. Neće biti Posavca i Duke koji je operiran. Beširovićeve nalaze čekamo, ali ga neko vrijeme neće biti. Nema ni Palaverse koji je na dan utakmice u Sofiji dobio virozu, a upitan je i kapetan Nižić, također zbog viroze."

Kopić je nakon Osijeka bio pod velikim pritiskom.

"Osjetiš da je atmosfera napeta, da je utakmica u Sofiji bitna i učinili smo sve da budemo što stabilniji, ali jednostavno se osjeti ta dodatna težina i spoznaš još neke stvari."

Lokomotiva je odlično otvorila sezonu i na startu je pregazila Inter s 4:0 te Hajduku neće biti lako.

"Lokomotiva je već krajem prošle sezone pokazala da ima individualnu kvalitetu s tim mladim i potentnim igračima, tu je još nekoliko starijih koji sve to drže. Gledali smo ih u nekoliko susreta, znamo da su opasan protivnik, ali napravit ćemo pripremu i dočekati utakmicu u najboljem mogućem stanju."

Nakon poraza u Osijeku, Hajduk ima mali imperativ pobjede protiv Lokosa.

"Početak prvenstva je, ali uz sve ono u Osijeku, nakon odličnih priprema, poljuljalo je neke stvari. Imamo dosta peha s tim ozljedama, ali to moramo ostaviti iza sebe, dobili smo dvije europske utakmice i preko Lokomotive trebamo nastaviti graditi pozitivnu priču. Iz ove situacije moramo izaći pravi, drago mi je da igrači koji su dobili priliku pokazali su da mogu."

Iz Hajduka i Rijeke tražili su odgodu susreta trećeg kola zbog europskih obaveza, ali HNS nije na to pristao.

"Bila je ta ideja da se na određeni način obje momčadi rasterete. Mislim da je svima u interesu uspjeh hrvatskih klubova, ali odluka je takva kakva je, nema smisla dalje komentirati, moramo se koncentrirati na Lokomotivu."

U pripremnom razdoblju Hajdukova obrana izgledala je jako dobro, ali u posljednja dva susreta primila je šest golova.

"Kada pričamo o obrani, treba pričati o obrani cijele momčadi. Kada analiziraš naše primljene golove, kod svih nas je bilo dovoljno u fazi obrane, ali reakcija nije bila prava. Koncentracija mora biti na višoj razini da bi se takve stvari spriječile. Slavia nam nije ništa posebno napravila svojom igrom već smo joj mi pomogli kod golova."

Stanko Jurić i Toma Bašić odigrali su jako dobro u Sofiji.

"Stanko je s nama prošao i zimske pripreme gdje je bio na probi, zaključili smo da ima potencijal, odradio je šest mjeseci s B momčadi gdje je napravio još jedan korak naprijed. Nakon dobrih priprema, bio je logičan slijed da dobije priliku. Odigrao je jako dobru utakmicu i pokazao da se na njega može računati. Toma treba možda malo više vremena da uhvati pravu formu, izgleda sve bolje, stanje mu se stabilizira i on i Stanko u narednim utakmicama mogu dati dobre stvari."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!