Tenis

Jača i od kiše: Nakon prekida, Donna nastavila s odličnom igrom i ušla u polufinale Washingtona

Jan Šneler • subota, 04.08.2018.
Jača i od kiše: Nakon prekida, Donna nastavila s odličnom igrom i ušla u polufinale Washingtona
Foto: EPA

Nakon što je u trenucima odlične igre Donne Vekić meč bio prekinut, hrvatska tenisačica u nastavku je pokazala jednako dobro izdanje za nešto više od 90 minuta prošla u polufinale WTA turnira u Washingtonu...

Odličan tjedan je iza hrvatske tenisačice Donne Vekić. Nakon sjajne igre u četvrtfinalu WTA turnira u Washingtonu protiv Magde Linette, Vekić će sljedećeg tjedna biti najmanje 41. tenisačica svijeta, odnosno doći do najboljeg renkinga svoje karijere.

Što se tiče današnjeg meča, već smo naglasili kako ga je Vekić sjajno otvorila s dva breaka, no onda ju je prekinula kiša. Ipak, hrvatsku tenisačicu to nije uspjelo poremetiti te je uspješno nastavila meč kod vodstva 0:3 i s još jednim breakom uspješno sa 1:6 osvojila prvi set.

Iako drugi set nije krenuo najbolje, Vekić je pokazala kako se može uspješno vratiti. Linette je došla do breaka u prvom gemu, no hrvatska tenisačica vrlo brzo s dva breaka dolazi do vodstva 1:4. Imala je hrvatska tenisačica servis za meč i dvije meč lopte na servis Linette, no nije uspjela. Prvo je Linette uspjela oduzeti servis Vekić, da bi se gem kasnije i uspješno obranila od napada.

Kako promjena nije bilo, ušlo se u tie-break u kojemu je igrala samo Vekić. Iako je to prilično rijetko, uvijek je lijepo vidjeti, pogotovo kada igraju hrvatski predstavnici, takvu dominaciju u 13. igri. Vekić je s 0:7 okončala tie-break i ušla u polufinale turnira. Tamo čeka bolju iz ogleda Saisai Zheng i Allie Kiick, a prema trenutnom rezultatu, realno je očekivati kinesku tenisačicu. U svakom slučaju, Vekić bi u polufinalu trebala imati status favoritkinje.

WTA Washington, četvrtfinale:
Magda Linette (Poljska) - Donna Vekić (Hrvatska, 7) 1:6 (0)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!