Košarka

Hrvatska reprezentacija do 18 godina 11. u Europi, Palokaj u produžetku donio pobjedu

Branimir Korać • nedjelja, 05.08.2018.
Hrvatska reprezentacija do 18 godina 11. u Europi, Palokaj u produžetku donio pobjedu
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina upisala je pobjedu u posljednjoj utakmici ovogodišnjeg Europskog prvenstva, u susretu za 11. mjesto svladala je Tursku u produžetku sa 74:72...

Iako je izbornik Anzulović koristio praktički samo sedmoricu igrača, a u igru nije ulazio Luka Šamanić, Hrvatska je upisala pobjedu u svom završnom nastupu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

U subotu je teško stradala protiv Španjolske i otišla u borbu za 11. mjesto gdje ju je čekala Turska, a Hrvatska je tu nakon produžetka bila bolja sa 74:72.

Unatoč ovoj pobjedi nastup na ovom Prvenstvu ne može se proglasiti nekim velikim uspjehom, moglo se dosta više, u nekim susretima Hrvatska je bila dosta ispod očekivane razine.

Protiv Turaka sve se moglo riješiti i u regularnom dijelu, ali protivnik se vratio i izborio produžetak. Hrvatska je i tamo vodila, Turska ju je dostigla, no u samoj završnici Jan Palokaj ipak je pogodio za konačnih 74:72.

Jure Planinić predvodio je Hrvatsku s 24 poena i 12 skokova, Filip Vujičić dodao je 16 poena i sedam skokova, a Jan Palokaj 11 poena, sedam skokova i 11 asistencija.

Kod Turaka su dominirali Sadik Emir Kabaca s 19 poena i 13 skokova te Hakan Sayili sa 16 poena i 11 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!