Nogomet

Protivnik Riječana u trećem pretkolu Europske lige upisao u gostima prvenstvenu pobjedu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.08.2018.
Protivnik Riječana u trećem pretkolu Europske lige upisao u gostima prvenstvenu pobjedu
Foto: EPA

Rijeka će u trećem pretkolu Europske lige igrati protiv norveškog Sarpsborga, a Norvežani su ovu nedjelju odigrali susret 17. prvenstvenog kola i upisali pobjedu...

Treću uzastopnu prvenstvenu utakmicu Sarpsborg je ostao neporažen, a između njih eliminirao je islandski Vestmannaeyjar i St. Gallen iz pretkola Europske lige. Sada mu slijedi najteži posao, igrat će protiv Rijeke, ali prije toga odradio je prvenstvenu obavezu nakon jednomjesečne stanke.

U sklopu 17. kola Sarpsborg je gostovao kod Stabaeka, momčadi koja se nalazi u zoni ispadanja i slavio je s 3:1 iako igrom uopće nije oduševio.

Sva četiri gola postignuta su u prvih 23 minute susreta. Već nakon devet minuta gosti su vodili s 2:0 golovima Tamma i Mortensena, a Vetlesen je smanjio u 22. Samo minutu kasnije Larsen vraća na dva gola razlike i tih 3:1 bio je konačan rezultat.

Stabaek je bio puno opasniji u nastavku susreta, imao je inicijativu, ali gostujuća obrana na čelu s raspoloženim vratarom Vasjutinom spriječila je novi pogodak Stabaeka.

Nakon ovog kola Sarpsborg je skočio na peto mjesto na ljestvici sa svega dva boda manje od trećeg Haugesunda. Stabaek je na 14. mjestu sa samo 14 osvojenih bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!