Nogomet

VIDEO: Akhisar iznenadio Galatasaray u turskom Superkupu, Gomis promašio presudni jedanaesterac

Jan Šneler • nedjelja, 05.08.2018.
VIDEO: Akhisar iznenadio Galatasaray u turskom Superkupu, Gomis promašio presudni jedanaesterac
Foto: EPA

Tek nakon izvođenja jedanaesteraca saznali smo pobjednika turskog Superkupa, Akhisar Belediyespor, koji je svladao aktualnog prvaka Turske Galatasaray....

Odličan dvoboj imali smo prilike gledati na stadionu u Konyji, domu turskog prvoligaša Konyaspora. U susretu turskog Superkupa sastali su se Galatasaray i Akhisar, a pobjednika je nakon uzbudljivih 120 minuta odlučivalo bolje izvođenje jedanaesteraca.

Iako je Galatasaray imao veliku premoć na tribinama, utakmica nije počela najbolje za aktualne prvake Turske. Već nakon pet minuta igre Akhisar je došao u vodstvo. Odlično je pucao Elvis Manu, ali je njegov udarac odsjeo na stativi. Ipak, odbijenu loptu pokupio je Jevhen Seleznjev i vrlo mirno nakon jednog driblinga, poslao loptu u mrežu.

Rani pogodak Akhisara ipak nije previše uzdrmao Galatasaray koji je krenuo po što brže izjednačenje. Iako su imali dobar period u kojem su bili bolji i konkretniji, krajem prvog dijela, Galatasaray je vrlo opasno živio. Prvo je u 38. minuti Helder Barbosa pokušao iz velike udaljenosti, da bi par minuta kasnije strijelac prvog pogotka Seleznev pogodio okvir vrata.

U nastavku susreta, Galatasaray je ponovno bio konkretniji, no do pogotka nisu stizali. Pokušavali su Sofiane Feghouli i Eren Derdiyok, no uspjeha nije bilo. Ipak, u 74. minuti ipak su stigli do izjednačenja. Sve je napravio Yuto Nagatomo, solo prodorom izvrtio obranu Akhisara i proigrao Derdiyoka koji vrlo mirno poentira za 1:1.

Do kraja regularnog dijela većih prilika nije bilo, iako je pred kraj susreta Akhisar mogao iz jedne polušanse doći do slavlja. Utakmica je otišla u produžetke koji su isto prošli relativno mirno. Valja izdvojiti pokušaj Yunusa Akguna iz 96. minute, no odlično je obranio vratar Akhisara Fatih Ozturk. U posljednjim trenucima, Feghouli je imao solidan pokušaj, no njegov šut je bio blokiran.

Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca koje su igrači izvodili prilično mirno i sigurno. Možemo eventualno izdvojiti udarac Selezneva kojeg je vratar Galatasaraya Fernando Muslera skoro obranio. Konačno, peti udarac za Galatasaray izveo je Bafetimbi Gomis i to prilično slabo te je Ozturk obranom svojoj momčadi donio prvi trofej pobjednika Superkupa. Prilično sretan na klupi Akhisara bio je i trener Safet Sušić koji je preuzeo klub ovo ljeto i u ovom srazu nadmudrio turskog velikana Fatiha Terima.

Turski Superkup:
Galatasaray - Akhisar 1:1* * slavio nakon izvođenja jedanaesteraca 4:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!