Tenis

Borna Ćorić do glatke pobjede i meča protiv Marina Čilića

Branimir Korać • utorak, 07.08.2018.
Borna Ćorić do glatke pobjede i meča protiv Marina Čilića
Foto: EPA

Borna Ćorić izborio je prolaz u drugo kolo Masters 1000 turnira u Torontu. Na startu je svladao domaćeg igrača Vaseka Pospišila u dva seta...

Hrvatski tenisač Borna Ćorić izborio je nastup u drugom kolu Masters 1000 turnira u Torontu gdje ga očekuje dvoboj protiv Marina Čilića.

Ćorić je krenuo susretom protiv Vaseka Pospišila, Kanađanina kojeg je ove godine već jednom pobijedio i to je ponovio i na "njegovom terenu". Borna je odradio dobar meč, na svom servisu bio je uvjerljiv i potpuno je kontrolirao dvoboj.

U prvom ovogodišnjem dvoboju protiv Pospišila slavio je u četiri seta, bilo je to u Davis Cupu u Osijeku gdje je izgubio prvi set sa 6:3, ali nakon toga bio je puno bolji i sa 6:2, 6:3, 6:2 otišao do pobjede. Ovdje je nastavio gdje je stao u Osijeku te je slavio sa 6:4, 6:3.

Od početka Borna je dominirao susretom i već u trećem gemu imao je dvije vezane break prilike koje je propustio iskoristiti. Što nije iskoristio u tom gemu, iskoristio je kod 3:3 kada je ispustio 0:40, ali četvrtu break loptu u tom gemu je realizirao.

Nakon što je uzeo prvi set sa 6:4, Ćorić je u drugom imao odličan završetak. U prvih šest gemova breakova nije bilo, ali Ćorić je s četiri uzastopna gema završio meč i otišao do pobjede.

Realizirao je tri od deset break prilika, a protivniku nije dopustio nijednu. Na prvom servisu Ćorić je u cijelom meču izgubio samo dva poena.

Slijedi mu dvoboj protiv Marina Čilića kojeg još nikada nije pobijedio. Šest puta su se susreli i šest puta Čilić je slavio, posljednji put u Parizu prošle godine gdje je Marin odnio pobjedu 6:4, 6:3.

Masters 1000 Toronto, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Vasek Pospišil (Kanada) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!