Tenis

Slaba partija Galovića i poraz u prvom kolu Challengera u Portorožu

Jan Šneler • utorak, 07.08.2018.
Slaba partija Galovića i poraz u prvom kolu Challengera u Portorožu
Foto: Davor Sajko

Iako je bio favorit protiv 413. igrača svijeta Markusa Erikssona, Viktor Galović nije dobro izgledao na terenu te je nakon tri seta bio prisiljen priznati poraz...

Nakon odlično odrađenog ATP turnira u Gstaadu, hrvatski tenisač Viktor Galović nije nastavio jednakom snagom i dalje. Prije desetak dana poražen je u kvalifikacijama ATP turnira u Kitzbühelu, da bi danas ispao već u prvom kolu Challengera u slovenskom Portorožu.

Prvi set Galović je završio bez ispaljenog metka. Šveđanin Markus Eriksson bio je vrlo miran na svom servisu i strpljivo čekao pogrešku hrvatskog tenisača. Ona je došla u sedmom gemu te je Eriksson priveo set kraju sa 6:4.

U nastavku meča Galović ponovno ulazi u probleme. Već u trećem gemu gubi servis, a pri vodstvu Erikssona 4:2, bio je vrlo blizu da već tada izgubi i meč. Imao je Šveđanin čak četiri break prilike, no hrvatski tenisač uspio se izvući. Taj gem dao mu je poticaj pa je već u sljedećem napravio preokret, došao do breaka i vratio se u život.

Set je otišao u tie-break u kojem je Galović bio uspješniji te je sa 6:8 osvojio 13. igru i odvukao meč u treći set. Javila se nada kako će Galović sada uspjeti slomiti otpor Erikssona i konačno slaviti, no ponovno je ulazak u set bio loš.

Šveđanin je došao do breaka u drugom gemu i premda je Galović odmah vratio izgubljeno, njegova igra nije sugerirala kako će doći do pobjede. Eriksson u šestom gemu dolazi do velikih 0:40, no to ne uspijeva realizirati. Ipak, u posljednjem, 10. gemu Šveđanin je iskoristio 14. break loptu, odnosno u tom trenutku meč loptu i sa 6:4 došao do ukupnog slavlja.

Challenger Portorož (m), 1. kolo:
Markus Eriksson (Švedska) - Viktor Galović (Hrvatska) 6:4 (6)6:7 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!