Tenis

Wawrinka iskoristio pozivnicu na pravi način, Đoković u dva seta do pobjede

Petar Jenjić • utorak, 07.08.2018.
Wawrinka iskoristio pozivnicu na pravi način, Đoković u dva seta do pobjede
Foto: EPA

Danas je nastavljeno prvo kolo Masters turnira u Torontu u kojem nismo vidjeli prevelikih iznenađenja. Novak Đoković u dva je seta svladao Mirzu Bašića, kao i Fabio Fognini koji je bio bolji od Stevea Johnsona. Do pobjede je stigao i Stan Wawrinka koji je na turnir stigao s pozivnicom, a u tri seta bio je bolji od Nicka Kyrgiosa...

Plasman u drugo kolo ostvario je 38. igrač svijeta Karen Kačanov koji je u dva seta, nakon nešto manje od sat vremena igre, svladao Filipa Krajinovića sa 6:3, 6:2. Tako je i u drugom međusobnom dvoboju stigao do pobjede bez izgubljenog seta.

Ruski tenisač apsolutno dominantno stigao je do pobjede, a u cijelom meču nije dozvolio nijednu break priliku protivniku. U prvom setu dovoljan je bio jedan break, za vodstvo 5:3, dok je u drugom dva puta oduzeo servis Krajinoviću i lakoćom priveo meč prema kraju.

Nakon što je u Washingtonu stigao do četvrtfinala, Kei Nishikori zaustavljen je već u prvom kolu u Torontu. U dva je seta do pobjede stigao Nizozemac Robin Haase, završilo je 7:5, 6:1.

Dobro je Nishikori krenuo u meč i uz jedan break stigao do vodstva 3:0. Na isti način uzvraća Haase, a zatim ponovno, u pravom trenutku, dolazi do breaka. Poveo je sa 6:5, a zatim iskoristio i prvu set loptu. Drugi je set bio prilično jednosmjeran, s obzirom na to da je Haase tri puta oduzeo servis protivniku.

Nimalo lakog protivnika imao je Stan Wawrinka koji je dobio pozivnicu za turnir, a u prvom kolu svladao 16. nositelja Nicka Kyrgiosa u tri seta. Meč je završio nakon nešto više od dva sata igre sa 1:6, 7:5, 7:5.

Prvi set nije nikako bio dobar nagovještaj za Švicarca koji je uz dva izgubljena servisa izgubio i set. Međutim, u drugom i trećem setu stvari su se okrenule i Wawrinka je iskoristio sve ono što je protivnik ponudio. U oba seta imao je vodstvo od 6:5, a zatim napravio i break te došao do vrijednih bodova za ranking.

Prvo kolo prošao je i Frances Tiafoe koji je u dva seta bio bolji od polufinalista Roland Garrosa Marca Cecchinata. Do pobjede je stigao sa 7:6, 6:1 nakon sat i 27 minuta provedenih na terenu. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda američkog tenisača.

Oba su tenisača tijekom prvog seta po jednom izgubila servis pa je set otišao do tie-breaka. U 13. igri Tiafoe je poveo s 3:0 i prednost održavao do kraja, do ukupnih 7:3. U drugom je setu dva puta oduzeo servis protivniku i zaključio meč pobjedom.

Nakon što je Hyeon Chung odustao od turnira, na njegovo mjesto kao lucky loser ušao je Mirza Bašić koji je u prvom kolu za protivnika imao Novaka Đokovića. Najbolji srpski tenisač stigao je do pobjede sa 6:3, 7:6 nakon sat i pol igre.

Jedan oduzet servis u prvom setu bio je i više nego dovoljan Đokoviću koji je poveo s 1:0. U drugom je setu dva puta imao break prednosti, od čega jednom i servis za meč, ali to nije uspio iskoristiti. Bašić je izborio 13. igru u kojoj je Đoković ipak slavio sa 7:3.

Fabio Fognini nastavlja gdje je stao prošli tjedan u Los Cabosu, na turniru koji je osvojio. Talijan je večeras upisao četvrtu uzastopnu pobjedu bez izgubljenog seta, a za ulazak u drugo kolo Toronta svladao je Stevea Johnsona s dva puta po 6:4.

U prva dva gema vidjeli smo dva breaka, a egal je ostao sve do rezultata 4:4. Tada Fognini ponovno oduzima servis protivniku i zatim prvom set loptom dolazi do seta.

Jedan break odlučio je drugi set. Johnson je uspio spasiti tri break prilike, ali četvrtu nije uspio. Talijan je poveo s 4:3 i do kraja meča, na vlastiti servis, izgubio tek jedan poen.

Masters Toronto, 1. kolo:
Karen Kačanov - Filip Krajinović 6:3, 6:2
Robin Haase - Kei Nishikori 7:5, 6:1
Sam Querrey - Adrian Mannarino 6:2, 7:5
Stan Wawrinka - Nick Kyrgios (16) 1:6, 7:5, 7:5
Ryan Harrison - Mackenzie McDonald 6:4, 6:2
Stefanos Tsitsipas - Damir Džumhur 6:3, 7:6 (3)
Frances Tiafoe - Marco Cecchinato 7:6 (3), 6:1
Novak Đoković (9) - Mirza Bašić 6:3, 7:6 (3)
Fabio Fognini (14) - Steve Johnson 6:4, 6:4
Felix Auger-Aliassime - Lucas Pouille 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!