Košarka

Mlade košarkašice izgubile od Mađarske i ispale u osmini finala Europskog prvenstva

Jan Šneler • srijeda, 08.08.2018.
Mlade košarkašice izgubile od Mađarske i ispale u osmini finala Europskog prvenstva
Foto: FaH

Iako smo se nakon dobrih igara u grupnoj fazi nadali kako bi Hrvatska mogla proći do četvrtfinala, nažalost danas je Mađarska bila puno kvalitetnija...

Hrvatska ženska košarkaška selekcija do 18 godina nije se osramotila na ovom Europskom prvenstvu. To je važno naglasiti. U grupnoj fazi Hrvatska je igrala jako dobro, svladala domaću Italiju i Švedsku te je u osmini finala došla do Mađarske. Nažalost, presudio je loš ulaz u utakmicu i katastrofalno odigrana druga četvrtina.

Od samog starta susreta bilo je vidljivo kako hrvatske košarkašice nisu dobro ušle u utakmicu. Mađarska je vodila s 12:4 u ranoj fazi i najavila teški period za Hrvatsku. Prednost Mađarica sve je više rastao i konačno su nakon prvih 10 minuta vodili s 22:12.

Nadali smo se da će se to promijeniti u nastavku susreta, no bilo je samo gore. U više navrata Mađarska je imala velikih 16 razlike, a na odmor je otišla s ogromnih +17. Bilo je na poluvremenu 41:24 za Mađarsku i praktički je u tom trenutku utakmica bila riješena.

Kao prave sportašice, hrvatske košarkašice nisu se predavale tu su u trećoj četvrtini uspjele nakratko spustiti razliku na prihvatljivijih 11 poena, no vrlo brzo Mađarska ponovno ide na plus 16. Konačno, u posljednjoj četvrtini, Mađarice su se malo opustile, Hrvatska je pritisnula i došla tricom Mihaele Lazić na svega tri koša zaostatka 15 sekundi do kraja.

Išlo se na brzi prekršaj, no Aliz Varga bila je sigurna s linije bacanja i Mađarska je slavila s 63:58. Kod Hrvatske najviše koševa postigla je Lazić, njih 18, no uz prilično loš šut 6/20. Kod Mađarske, Barbara Angyal postigla je 12 poena.

Europsko U-18 prvenstvo u košarci (ž), osmina finala:
Mađarska - Hrvatska 63:58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!