Nogomet

Kek: "Rezultat protiv St. Gallena je dovoljno upozorenje da nas čeka težak dvoboj"

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.08.2018.
Kek: "Rezultat protiv St. Gallena je dovoljno upozorenje da nas čeka težak dvoboj"
Foto: FaH

Rijeka se priprema za prvi susret trećeg pretkola Europske lige protiv norveškog Sarpsborga. Iako u taj susret ulazi kao priličan favorit za prolaz, Matjaž Kek poziva na oprez...

Norvežani su izbacili St. Gallen i tako priredili malo iznenađenje. Matjaž Kek upozorava da bi moglo biti problema ako njegovi igrači ne uđu u susret na pravi način.

"Rezultat protiv St. Gallena je dovoljno upozorenje da nas čeka težak dvoboj. Sarpsborg je momčad koja sa svojim znanjem, agresivnošću i velikim motivom može stvoriti probleme. Ako nisi sposoban takve utakmice odigrati koncentrirano i agresivno te odgovoriti na njihov stil igre, onda možeš imati velikih problema. Dosta toga se izdogađalo od naše posljednje utakmice u Europi, ali sve su to novi izazovi i ekipa će na sve dobro odgovoriti."

"Imamo dosta informacija o Sarpsborgu, ali dosta razmišljamo i o svojim kvalitetama te kako doći do cilja, a to je pozitivan rezultat već u prvoj utakmici."

Slovenski stručnjak dodaje kako se o Sarpsborgu stvorila kriva slika u hrvatskoj javnosti.

"Europa je izlog i potvrđivanje rada i sustava kluba. Rijeka je igrala već dosta velikih utakmica u Europi, ali to je povijest. Ovo je sadašnjost i najvažnije je da smo fokusirani na ovo što nas čeka. Mislim da je Sarpsborg u velikoj mjeri podcijenjen u hrvatskim medijima, to je agresivna momčad, fizički izuzetno spremna. Nema puno nabijanja i igra nogomet."

Od prve minute igrat će Mario Pavelić koji potvrđuje da se Rijeka dobro pripremila za ovaj dvoboj.

"Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu. Znamo da je Sarpsborg dobra ekipa, igraju dobar i agresivan nogomet. Na nama je da izađemo 100 posto koncentrirano i napravimo dobar rezultat."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!