Nogomet

Kreće i treće pretkolo, na Poljud stiže Steaua

Petar Jenjić • četvrtak, 09.08.2018.
Kreće i treće pretkolo, na Poljud stiže Steaua
Foto: FaH

Pred Hajdukom je novi europski ispit koji će zasigurno biti teži od posljednjeg. Na Poljud u sklopu trećeg pretkola Europske lige stiže rumunjska Steaua, a dvoboj se igra s početkom u 20:45 sati...

Treće pretkolo Europske lige pred nogometašima je Hajduka i neće biti nimalo lako, a zasigurno teže nego drugo u kojem je s ukupnih 4:2 prošao Slaviju iz Sofije. Ovoga puta protivnik dolazi iz rumunjske, FCSB ili puno poznatije Steaua.

Još jedna prvenstvena utakmica je iz Hajduka u kojoj se nije uspjelo doći do sva tri boda. Osvojen je samo bod protiv Lokomotive, a s obzirom na to da je sljedeći vikend na rasporedu dvoboj s Rijekom, jasno je kako je pred trenerom Željkom Kopićem pritisak već na samom startu HT Prve lige.

U odnosu na nedjelju u momčadi nema Tome Bašića koji je tijekom srijede kompletirao prelazak u francuski Bordeaux u transferu vrijednom tri i pol milijuna eura.

Što se tiče momčadi, u sastavu neće biti kapetana Zorana Nižića kao i u spomenutom susretu protiv Lokomotive. Neće biti ni Dine Beširovića koji je zaradio ozljedu u uzvratu drugog pretkola, kao ni Jaira da Silve koji odrađuje posljednju utakmicu suspenzije još iz prošlog kluba. Zbog problema s mišićem upitan je nastup Ahmeda Saida.

Međutim, stigle su i malo bolje vijesti. Naime, u momčad se vraća Ante Palaversa, kao i prvi vratar Josip Posavec koji se splitskoj publici predstavio u dobrom svijetlu protiv Slavije. U sastavu je po prvi puta ove sezone i Marko Futacs, za kojeg ipak još nije sigurno hoće li igrati.

Naravno, idealna varijanta uvijek je pobjeda bez primljenog pogotka, ali trenutno Hajduk treba razmišljati i o samoj izvedbi na terenu koja do sada možda i nije bila toliko bajna. Uz popravak igre, zasigurno će biti bolje i stanje na semaforu.

S druge strane, Steaua je također svoju europsku avanturu započela u drugom pretkolu gdje je igrala protiv Rudara iz Velenja kojeg vodi bivši trener Hajduka Marijan Pušnik. U prvoj utakmici rumunjska je momčad slavila u gostima 2:0, a kod kuće potvrdila prolazak dalje visokim slavljem od 4:0.

Ulazak u prvenstvo nije bio tako bajan. U prvom kolu upisala je minimalan poraz na gostovanju kod Astre, a zatim odigrala 3:3 u gradskom derbiju protiv Dinamo Bukurešta. Treće kolo donijelo je i prvu pobjedu, 4:0 protiv Iasija uz dva pogotka francuskog napadača Harlema Gnoherea kojem je to bio treći prvenstveni pogodak.

Tri gola u ovoj sezoni, dva u prvenstvu i jedan u kvalifikacijama za Europsku ligu, postigao je i talentirani Florinel Coman, a među mladim zvijezdama tu su još Dennis Man te Olimpiu Morutan.

Trenutno se ipak najviše toga vrti oko Dennisa Mana koji će za 17 dana napuniti 20. rođendan. Prošle sezone odigrao je najviše utakmica od svih igrača, ukupno 34, pri čemu je upisao deset golova, a još je potrebno izdvojiti kako ima i dva nastupa za nacionalnu selekciju.

Još vrijedi izdvojiti kako u dresu rumunjske momčadi igra i hrvatski nogometaš Antonio Jakoliš koji je prije pet godina nosio upravo dres Hajduka i s njim osvojio Kup.

Utakmica između Hajduka i Steaue igrat će se na Poljudu s početkom u 20:45 sati, a pravdu će dijeliti portugalska četvorka predvođena Tiagom Brunom Lopesom Martinsom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!