Nogomet

VIDEO: Salzburg sve riješio u prvom susretu, Grci imaju aktivan rezultat uoči uzvrata

Branimir Korać • četvrtak, 09.08.2018.
VIDEO: Salzburg sve riješio u prvom susretu, Grci imaju aktivan rezultat uoči uzvrata
Foto: EPA

Odigrana su i preostala tri susreta trećeg pretkola Lige prvaka, a najbolji posao odradio je Salzburg koji ima lijepu prednost nakon prvog susreta protiv Škendije...

Dramatična utakmica odigrana je u Solunu gdje je PAOK ugostio moskovski Spartak i nakon velike bitke slavio s 3:2. Sastav iz Soluna zaostajao je već nakon 17 minuta 2:0, do poluvremena stigao do preokreta da bi Moskovljani u drugom dijelu propustili realizirati kazneni udarac za remi.

Spartak je imao start iz snova. Već u sedmoj minuti bugarski reprezentativac Ivelin Popov doveo je Spartak u vodstvo da bi deset minuta kasnije Quincy Promes povisio na 2:0 za veliko razočaranje na stadionu.

Domaćin se ipak nije predao i do poluvremena je napravio preokret. Prvo je u 29. minuti Aleksandar Prijović iz kaznenog udarca smanjio na 2:1, Dimitrios Limnios poravnao je na 2:2, a Dimitrios Pelkas zabio je za potpuni preokret.

U drugom dijelu Spartak je propustio idealnu priliku za poravnanje, ali Promesov pokušaj s 11 metara koji je i sam izborio, Alexandros Paschalakis brani.

AEK je izdržao igrajući gotovo 40 minuta s igračem manje na gostovanju u Glasgowu kod Celtica. Marko Livaja predvodio je napad gostiju do 77. minute kada ga je zamijenio Ezequiel Ponce. AEK se nije pretjerano napadački istaknuo pa ni Livaja nije bio posebno uočljiv.

Celtic je odlično otvorio utakmicu i stigao do vodstva već u 17. minuti golom Calluma McGregora, a AEK je stigao do poravnanja u samoj završnici prvog dijela preko Viktora Klonaridisa.

Konstantinos Galanopoulos zbog dva žuta kartona napustio je travnjak već u 57. minuti.

Dobar dio posla već u prvom susretu odradio je Salzburg koji je u svojoj areni svladao Škendiju s 3:0. Razlika u kvaliteti između ova dva protivnika je jasna i domaćin je zasluženo slavio. Inače susret je bio prekinut zbog nevremena i nastavljen je unatoč teškim uvjetima.

Dvostruki strijelac za Salzburg u prvom dijelu bio je Munas Dabbur, a u 81. minuti Diadie Samassekou postavio je konačnih 3:0. I ovdje je viđeno isključenje, Zlatko Junuzović ostavio je Salzburg s igračem manje od 83. minute zbog drugog žutog kartona.

Marin Pongračić kod Salzburga je odradio cijelu utakmicu.

Liga prvaka, treće pretkolo:
PAOK - Spartak Moskva 3:2
Celtic - AEK 1:1
Salzburg - Škendija 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!