Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 09.08.2018, 20:45 h, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 25 764
Hajduk
Hajduk
0:0(0:0) FCSB
FCSB

Hajduk odigrao bolje od Steaue, ali ipak bez golova na Poljudu

Petar Jenjić • četvrtak, 09.08.2018.
Hajduk odigrao bolje od Steaue, ali ipak bez golova na Poljudu
Foto: FaH

Prva utakmica između Hajduka i Steaue u 3. pretkolu Europske lige na Poljudu je završila bez pogodaka, iako su Bijeli bili kudikamo bolja momčad gotovo cijeli susret...

FCSB
Hajduk
FCSB
5
(do 76')
7
(do 56')
8
(do 63')
Pričuvni igrači
Trener
Željko Kopić
34
Cristian Balgradean
20
Romario Benzar
16
Bogdan Planić
4
Mihai Balasa
15
Marko Momčilović
(do 44')
5
Mihai Pintilii
8
Lucian Filip
98
Dennis Man
(do 46')
10
Florin Tanase
(do 87')
80
Filipe Teixeira
9
Eddy Gnohere
Pričuvni igrači
13
Junior Maranhao
44'
17
Antonio Jakoliš
46'
11
Olimpiu Morutan
87'
Trener
Nicolae Dica

Nakon prve utakmice trećeg pretkola Europske lige možemo odgovorno reći kako Hajduk s optimizmom može otputovati na uzvrat kod Steaue, iako je utakmica na Poljudu završila bez golova.

Momčad Željka Kopića bila je ona koja je napadala, bila agresivnija i tražila pogodak, do kojeg ipak nije uspjela doći. Cijela momčad može dobiti visoku ocjenu za odigranu utakmicu, no nedostajao je gol koji bi sve to okrunio.

Dobro je krenuo Hajduk i na krilima navijača imao dvije jako dobre prigode. U 11. minuti Andre Fomitschow dobio je loptu u kaznenom prostoru, ali pucao je slabo i gostujući vratar lakoćom je obranio. Dvije minute kasnije pucao je Josip Juranović s ruba kaznenog prostora, no lopta je otišla malo pored gola.

Bolje je stajao Hajduk, lakše dolazio do suparničkog gola, iako je igra bila dosta isprekidana na obje strane terena. Domaćin je bio aktivniji, tražio je pogodak, dok je Steaua tražila priliku iz polukontre i kontre, ali bez prevelike opasnosti po gol Josipa Posaveca. Kada se na to nadoda i dosta sučevog sjeckanja igre te veliki broj dosuđenih prekršaja, dobiva se nula pogodak nakon prvih 45 minuta.

Nastavak susreta nije donio prevelike promjene. Očekivano, intezitet je padao kako je vrijeme odmicalo, Hajduk je i dalje bio agresivniji i okomitiji prema rumunjskom golu, ali do prave šanse i pogotka nije uspijevao doći.

Ubacio je Kopić u drugom poluvremenu tri napadača, a po prvi puta ove sezone i Marka Futacsa. U samoj sudačkoj nadoknadi Ahmed Said imao je priliku utakmice, ostao je sam nakon kornera i pucao glavom, ali rumunjski vratar sjajnom obranom spašava svoju momčad.

U samoj završnici utakmice Olimpiu Morutan mogao je utišati ispunjeni stadion, izborio se za prostor u kaznenom prostoru, ali Posavec je odlično obranio.

Europska liga, 3. pretkolo:
Hajduk - FCSB 0:0

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Hajduk0:0FCSB
Sarpsborg1:1Rijeka
FCSB2:1Hajduk
Rijeka0:1Sarpsborg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!