Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 09.08.2018, 20:45 h, Sarpsborg
Suci: Kevin Clancy (Škotska), David McGeachie (Škotska), Douglas Ross (Škotska)
Sarpsborg
Kristoffer Zachariassen 72'
1:1(0:0) Rijeka
Alexander Gorgon 83'
Rijeka

VIDEO: Krasan pogodak Gorgona za vrijedan remi u Norveškoj

Branimir Korać • četvrtak, 09.08.2018.
VIDEO: Krasan pogodak Gorgona za vrijedan remi u Norveškoj
Foto: FaH

Rijeka neporažena napušta Norvešku gdje je došla do gola u gostima i ima dobar rezultat uoči uzvrata na Rujevici. Norvežani su vodili, ali krasnim golom Gorgona Rijeka je uspjela u završnici doći do poravnanja...

Sarpsborg
Sarpsborg
Rijeka
78
Aleksandr Vasjutin
6
Joonas Tamm
7
Ole Jorgen Halvorsen
8
Matti Lund Nielsen
(do 83')
11
Joackim Jorgensen
16
Joachim Thomassen
17
Kristoffer Zachariassen
22
Jon-Helge Tveita
27
Rashad Muhammed
(do 86')
69
Patrick Mortensen
77
Amin Askar
(do 84')
Pričuvni igrači
23
Harmeet Singh
83'
10
Tobias Heintz
84'
45
Kristoffer Larsen
86'
Trener
Geir Bakke
14
(do 90'+1')
Pričuvni igrači
31
90'+1'
Trener
Matjaž Kek

Kao što je Matjaž Kek i upozoravao, Sarpsborg je vrlo čvrsta i disciplinirana momčad koju nije lako razbiti, ali i vidljivo je kako su Riječani ipak kvalitetnija momčad. Sarpsborg je u utakmici u najvećoj mjeri držao raspoloženi vratar Vasjutin i da nije bilo njegovih fantastičnih obrana, možda bi Riječani sve riješili već u prvom susretu.

Rijeka je imala prvu veliku priliku na susretu kada je u devetoj minuti Pavelić ubacio za Acostyja, njegov udarac Vasjutin kratko odbija do Pavičića, a veznjak Rijeke sa sedam-osam metara potpuno sam puca jako loše.

Sarpsborg je uspio udaljiti Riječane od svog gola, imao je i nekoliko izleta prema gostujućem golu, međutim sve se svodilo na pokušaje izvana koji u tom razdoblju nisu predstavljali neku posebnu prijetnju za Rijeku.

Kekovi igrači imali su još jednu sjajnu priliku za vodstvo u prvom poluvremnu. Dogodilo se to nakon pola sata igre kada je pogriješio Estonac Tamm, promašio glavom loptu na 18 metara, do nje dolazi Heber koji ulazi u situaciju jedan na jedan s Vasjutinom koji mu sjajno brani.

Jedina ozbiljnija prijetnja Norvežana stigla je u 40. minuti kada je Nielsen iskosa s ruba 16 metara došao do lopte, lijepo pucao, ali Sluga je bio spreman i obranio njegov udarac.

U drugo poluvrijeme bolje je ušao Sarpsborg koji je prilično pritisnuo Riječane, ugurao ih u 16 metara, ali nije bilo dovoljno kvalitete kod domaćina da to iskoristi, obrana je uspješno odbijala te napade.

Nakon tog početnog pritiska Rijeka je ponovno preuzela inicijativu, a Vasjutin je u 57. minuti pokazao koliko je fantastičan vratar. Heber je u 16 metara pronašao Gorgona koji je apsolutno sam na desetak metara, čak i nije loše pucao, ali Vasjutin je izvukao nevjerojatnu obranu i spasio svoju momčad.

Rus je imao svoju večer, doslovno je najzaslužniji što Norvežani nisu upisali čak i teži poraz, a još jednu atraktivnu obranu upisao je u 63. minuti kada je dobro pucao Župarić, gađao suprotni kut, ali odlično je to pročitao Vasjutin.

Iako je Rijeka bila bolja i opasnija, Sarpsborg je prvi došao do pogotka. Poznati skandinavski aut i dalek ubačaj rukom, lopta je prenesena s prve vratnice u sredinu gdje natrčava Zachariassen i glavom je skreće u mrežu. Kod ubačaja rukom Halvorsen je debelo prestupio kao i dva puta ranije, ali sudac to nije primijetio.

Dugo je Rijeka tražila svoj pogodak i do njega je došla apsolutno zasluženo u 83. minuti. Acosty je vukao loptu i onda je ostavio za Gorgona koji je prima na 25 metara, stvara si prostor za udarac i onda fantastično poluvisoko pogađa sam kut Vasjutinovog gola.

Mogla je Rijeka na kraju i do pobjede kada je u 90. minuti Čanađija stvorio odličnu priliku za Čolaka, ovaj pucao iz blizine, ali nije pogodio prazan kut.

Ostalo je 1:1 što nije loš rezultat s obzirom da je uzvrat na rasporedu na Rujevici.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Hajduk0:0FCSB
Sarpsborg1:1Rijeka
FCSB2:1Hajduk
Rijeka0:1Sarpsborg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!