Rukomet

Start u Koprivnici: Kadeti uvjerljivom pobjedom otvorili Europsko prvenstvo

Sportnet • četvrtak, 09.08.2018.
Start u Koprivnici: Kadeti uvjerljivom pobjedom otvorili Europsko prvenstvo

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija svoj nastup na Europskom prvenstvu otvorila je protiv Portugala. Izabranici Borisa Lisice vrlo su odlučno krenuli u prvi susret skupine A i uvjerljivo došli do slavlja.

Od prve minute su diktiralil tempo utakmice i nisu ispuštali vodstvo iz ruke te su prva dva boda osigurali rezultatom 37:21 (15:11). Najbolji strijelac kod Hrvatske bio je Mateo Maraš s devet pogodaka, dok je Stipe Purić, ujedno i najbolji igrač utakmice, zaustavio sjajnih 19 protivničkih lopti. Kod Portugala istaknuli su se Fabio Teixeira, Miguel Neves i Martim Costa svaki s po pet golova.

Izbornik Boris Lisica nakon utakmice je rekao: ''Imali smo dobar ulazak u utakmicu iako smo imali pritisak jer je ovo prvo službeno natjecanje i još smo domaćini. Presudno je bilo otvaranje. Imali smo jednu malu stanku u kojoj smo se borili da ih slomimo, ali smo uspjeli. Iako se po rezultatu čini da je bilo lagano, nije bilo tako. Igrali smo dobro i momci su dali sve od sebe. Imali smo čvrstu obranu i pokretljiv napad'', a zatim najavio sljedećeg protivnika: ''Idemo utakmicu po utakmicu. Bitno je prelomiti susret dosta rano jer je Izrael u prvoj utakmici igrao presing i treba vidjeti kako ćemo to riješiti.''

''Obrana je bila sjajna i to mi je dalo krila na vratima. Odlično smo se pripremili za ovaj susret i drago mi je da smo napokon dočekali početak Eura. Sljedeći nas čeka Izrael koji puno trči, ima agresivnu 3:3 obranu i sigurno neće biti lako protiv njih'', kazao je nakon utakmice najbolji igrač Stipe Purić.

FOTO - Uroš Hočevar, HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!