Nogomet

Kopićevi prvi dojmovi: "Danas smo bili Hajduk"

Petar Jenjić • četvrtak, 09.08.2018.
Kopićevi prvi dojmovi: "Danas smo bili Hajduk"
Foto: FaH

Trener Hajduka Željko Kopić bio je zadovoljan izvedbom svojih igrača protiv Steaue, kazavši kako je momčad odigrala dobru utakmicu protiv kvalitetnog protivnika, a posebno je pohvalio Josipa Juranovića...

Hajduk je na Poljudu odigrao bez pogodaka protiv Steaue u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige. Zadovoljan izvedbom svojih igrača bio je i trener Željko Kopić.

"Prvi je dojam da smo danas bili Hajduk, jako agresivni i taktički disciplinirani s velikim brojem duela. Bilo je dosta dobrih stvari, ali ostaje žal za tim što nismo uspijeli pobijediti. U zadnjim sekundama je i protivnik pokazao kako može biti opasan kada mu se ostavi malo prostora. Taktički smo i na svim razinama odigrali dobar susret protiv kvalitetnog protivnika. Ovo je aktivan rezultat i vjerujem da ćemo do sljedeće utakmice biti u još boljem stanju."

50:50

Trener Steaue Nicolae Dica osvrnuo se na utakmicu i remi njegove momčadi. Ističe kako su šanse u uzvratu 50:50.

"Teren je bio loš, dosta težak za obje ekipe. Igralo se s puno dugih lopti, nismo imali puno šansi, tek jednu u zadnjoj minuti. Šanse su još uvijek 50:50, rekao sam i prije utakmice da je Hajduk posebno snažan kod kuće, gdje ima podršku navijača koji su i večeras bili sjajni."

U odnosu na prethodne utakmice u sezoni, bila je ovo puno bolja izvedba splitske momčadi.

"Ne bih se želio vraćati na ono ranije jer sam i u prijašnjim utakmicama vidio dobrih stvari. Bilo je problema u obrambenoj tranziciji, ali dupliranjem lijeve strane bili smo bolji. Kad tome dodamo i dobre duele tada te i navijači nose. U svim ovim utakmicama nedostaje nam igra u završnoj trećini gdje nam treba individualan i klasan potez koji bi otvorio dvoboj. Treba nam više kvalitete, znamo da neki igrači nisu u najboljem stanju, ali pokušavamo ih vraćati."

Bilo je dosta kritika u posljednje vrijeme na račun Hajduka, a trener Kopić kazao je kako svu negativu pokušavaju izbaciti iz svlačionice.

"Naravno, negativa dopire do svlačionice, ali pokušavamo sve negativno odbiti i zadržati fokus na onom što je bitnije, kvalitetnom treningu i analizi. Jedino što priznajem jest naporan rad na treningu i gledanje da budeš još bolji. Sada je na nama da to ne bude samo jedna točka na putu i da se vratimo na ono što je bilo."

Zorana Nižića nije bilo u sastavu Hajduka pa je kapetansku traku nosio Josip Juranović koji je možda bio i najbolji pojedinac cijelog susreta.

"Zbog svega što se događa s Nižićem, odlučio sam da Juranović ostane kapetan i u ovoj utakmici nakon što je bio u prošloj. Bio je primjer ekipi, tako da sam s tim dijelom zadovoljan", zaključio je Željko Kopić.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Hajduk0:0FCSB
Sarpsborg1:1Rijeka
FCSB2:1Hajduk
Rijeka0:1Sarpsborg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!