Rukomet

Mlade hrvatske rukometašice upisale još jedan poraz na Svjetskom prvenstvu

Jan Šneler • petak, 10.08.2018.
Mlade hrvatske rukometašice upisale još jedan poraz na Svjetskom prvenstvu
Foto: Davor Sajko

U trećem kolu Svjetskog U-18 prvenstva za rukometašice koje se održava u Poljskoj, Hrvatska je upisala poraz od Mađarske 27:21...

Mlada hrvatska rukometna reprezentacija za sada ostvaruje očekivane rezultate. Poraz od Danske u prvom i sada od Mađarske u trećem kolu ionako nisu iznenađenje, a u najvažnijem susretu protiv Egipćanki, mlade Hrvatice ostavile su sjajan dojam.

U današnji susret, hrvatske rukometašice ušle su bolje no što se očekivalo. Nakon deset minuta igre, Hrvatska je vodila 6:2 te je izgledalo sve sjajno. Obrana pokretljiva, napad neumoljiv i nekako smo se nadali da je moguće veliko iznenađenje. Ipak, svega deset minuta kasnije, gol razlika bila je ista, ali vodeća momčad se promijenila.

Mađarke su vodile s 6:10. Nažalost, Hrvatska u deset minuta nije postigla niti pogotka, a Mađarska je izgledala sve bolje i bolje. Pokušala je Hrvatska preko Eme Guskić smanjiti rezultat, no Mađarska odlazi na odmor s prednošću 9:13.

U drugom dijelu Hrvatska se dugo držala na tri do četiri pogotka razlike. Ipak, u 40. minuti Petra Vamos diže tu prednost na velikih šest pogodaka i tu je priči došao kraj. Nisu se predavale hrvatske rukometašice, ali šanse za preokret nije bilo te je Mađarska na kraju slavila s 21:27.

U redovima Hrvatske Tina Barišić postigla je pet pogodaka, dok je Lucija Ivanda dodala četiri. Petra Marinović uspjela je upisati samo osam obrana. Kod Mađarske, Natalie Schatzl ostvarila je učinak od sedam golova, dok je Lili Herczeg upisala 11 obrana.

Hrvatsku očekuju dva važna susreta u skupini te bi s pobjedom u jednom od tih dvoboja rukometašice osigurale plasman u sljedeću fazu. Prvo je na rasporedu susret protiv Švedske (subota, 20 sati), dok će grupnu fazu rukometašice zaključiti protiv Čilea (ponedjeljak, 10 sati).

Svjetsko rukometno U-18 prvenstvo (ž), treće kolo:
Hrvatska - Mađarska 21:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!