Nogomet

Osječanke očekivano pale protiv Sportinga u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvakinja

Jan Šneler • petak, 10.08.2018.
Osječanke očekivano pale protiv Sportinga u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvakinja
Foto: FaH

Nakon velike pobjede protiv makedonskog Dragona, ŽNK Osijek nije mogao ponoviti jednaku partiju protiv jakih portugalskih prvakinja Sportinga...

Kao što se očekivalo kada su bile poznate kvalifikacijske grupe za Ligu prvakinja, ŽNK Osijek imat će velikih problema protiv jačih i moćnijih sastava. U utakmici protiv makedonskog Dragona (13:0), Osijek je pokazao da nije loš, međutim protiv jačih protivnica to izgleda potpuno drugačije.

Sve su Portugalke riješile u prvom dijelu. Osječanke su imale jedan udarac na vrata i ništa više nisu mogle kreirati. Sporting je igrao mirno i rutinski poveo s 2:0 nakon nešto više od pola sata igre.

Prvi pogodak postigla je Joana Marchao u 17. minuti, da bi dvadesetak minuta kasnije ista igračica asistirala Diani Silvi za povećanje vodstva. U nastavku susreta ritam igre malo je pao te je Osijek uspijevao više povezati linije, no šansi je bilo malo. Konačnih 3:0 postavila je Silva svojim drugim pogotkom u 75. minuti.

U trećem i posljednjem kolu koje je na rasporedu u ponedjeljak, Osijek će igrati protiv norveškog Avaldsnesa. Jasno je kako velikih šansi nema, no postoji barem nada za častan i dostojanstven oproštaj.

Liga prvakinja, kvalifikacije, drugo kolo:
Sporting - Osijek 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!