Nogomet

Bjelica: "Pripremao sam se 376 utakmica za klupu Dinama, deset godina!"

gnkdinamo.hr, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 13.08.2018.
Bjelica: "Pripremao sam se 376 utakmica za klupu Dinama, deset godina!"
Foto: FaH

Dinamo spreman dočekuje dvoboj protiv Astane, svi igrači su na raspolaganju, a Nenad Bjelica traži od svojih igrača potpunu ozbiljnost...

2:0 iz Kazahstana ugodna je zaliha za Dinamo iz prvog susreta. U međuvremenu je rutinski odradio posao protiv Slaven Belupa i Nenad Bjelica traži od igrača pravi pristup i nastup.

"Iza nas su dobre utakmice s različitim postavama i to mi daje nadu da ćemo ostvariti ciljeve koje smo si postavili. Pred nama je još puno posla, punih 90 minuta i svjesni smo snage protivnika. Morat ćemo biti na razini kao u Astani od prve do zadnje minute. Ne smijemo misliti da je sve gotovo, Astana je dobra momčad, ali mi idemo po novu pobjedu", ističe Bjelica.

Dobra vijest za Bjelicu je činjenica da novih izostanaka nema i Dinamo može računati na sve igrače koji su igrali i u Kazahstanu.

"Svi ti igrači, uključujući i Fiolića, normalno su trenirali. Atmosfera u momčadi je dobra i svi s nestrpljenjem čekamo utakmicu."

Posebne pohvale zaslužuje Dani Olmo koji igra sjajno od početka sezone.

"Olmo zaslužuje sve pohvale i jedan je od najboljih igrača koje sam trenirao. U prvom dodiru s loptom oslobađa se protivnika, vrlo je brz i to je njegova kvaliteta. Može jednako dobro igrati i lijevo i desno i u sredini, a popravlja se i u obrani. Općenito u Dinamu je jako puno dobrih igrača i to su najbolji igrači koje sam trenirao ako gledamo u cjelini."

Tradicija i autoritet je važan u nogometu, Dinamo stremi prema Ligi prvaka, imate dovoljno autoriteta za igrače Dinama? "Kao prvo, dok trener ima rezultat sve je pozitivno u nogometu, kad nema rezultata onda je negativno. Neovisno o tome, u kojem ste gradu rođeni ili iza koji ste klub igrali. Jako sam ponosan da sam trener Dinama, pripremao sam se 376 utakmica za Dinamo! Deset godina! Imam određeno iskustvo, radim već u četvrtoj zemlji, neće biti problem što sam iz Osijeka, jer se dobro osjećam u Zagrebu, svi su me lijepo primili, i drago mi je što su mi dali veliku odgovornost i da je vratim svojim radom. To je i odgovor na drugo pitanje o autoritetu. Već sam bio u Ligi prvaka kao trener, sa slabijom momčadi od Dinama i protiv jačih momčadi odigrali smo dobro. Spalletti sa Zenitom me nije pobijedio u dvije utakmice. Smatram da imam dovoljno znanja da vodim ove dečke."

Jeste odlučili tko će braniti? "Jesam, ali moji igrači prvi saznaju tko će igrati. Imam sjajna dva golmana, i mladog Horkaša kao trećeg. Znam tko će braniti."

Kako igrati protiv Tomasova? "Pokazali smo u prvoj utakmici kako igrati protiv Tomasova, dupliranjem bokova, biti blizu njemu, ne dati mu prostora."

Za kraj je trener nadodao: "Svaka utakmica koju izgubite je razočaranje, ali mi razmišljamo samo o pobjedi, vjerujemo u sebe i naše zajedništvo, našu snagu i naš talent te potporu naših navijača. Svi zajedno možemo pokazati na terenu da smo bolji od Astane. vrlo smo optimistični i odlučni. Navijači? Siguran sam da će doći u velikom broju, njihova podrška nam je izuzetno važna."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!