Tenis

Han i Jurak uspješno prošle u drugo kolo Cincinnatija

Jan Šneler • ponedjeljak, 13.08.2018.
Han i Jurak uspješno prošle u drugo kolo Cincinnatija

Darija Jurak u paru sa Xin-Yun Han uspješno je prošla prvu prepreku i za manje od dva sata ušla u drugo kolo WTA turnira u Cincinnatiju...

Nakon što su osvojile WTA turnir u Washingtonu, Darija Jurak i Xin-Yun Han uspješno su nastavile američku turneju. U prvom kolu WTA turnira u Cincinnatiju, Jurak i Han porazile su u dva seta Alicju Rosolsku i Abigail Spears.

Loše su stajale u prvom setu. Suparnice su dva puta dolazile do breaka i imale priliku za potpuno rješavanje seta, no kinesko-hrvatski par se izvukao. U oba slučaja, momentalno su vratile izgubljeni servis i došle do izjednačenja. Uspjele su Jurak i Han odvesti meč u 13. igru u kojemu je također bilo problema.

Rosolska i Spears s dva mini breaka došle su do vodstva 3:4 i dva servisa, no još jednom Jurak i Han vraćaju izgubljeno i sa 7:4 osvajaju tie-break. Drugi set bio je gotova preslika prvog.

Ponovno su bolje otvorile Rosolska i Spears i imale lijepo vodstvo od 3:5. U trenutku kada su trebale servisom doći do osvajanja seta, Jurak i Han su bile sve bolje i uspješno vratile izgubljeno. Očito je kako su Rosolska i Spears potpuno pale u igri, demoralizirane odličnim povratkom Jurak i Han te su loše odigrale završnicu seta.

S još jednim breakom u 12. gemu, kinesko-hrvatski par slavio je sa 7:5 te su Jurak i Han prošle u drugo kolo. Tamo ih čekaju bolje iz ogleda Barty/Vandeweghe i osmih nositeljica Begu/Niculescu.

WTA Cincinnati, parovi, prvo kolo:
Han/Jurak - Rosolska/Spears 7:6(4) 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!