Automoto

Bilo je dobro dok je trajalo: Fernando Alonso oprašta se od Formule 1 na kraju sezone

Petar Jenjić • utorak, 14.08.2018.
Bilo je dobro dok je trajalo: Fernando Alonso oprašta se od Formule 1 na kraju sezone
Foto: EPA

Dvostruki svjetski prvak Španjolac Fernando Alonso objavio je kako će se na kraju sezone oprostiti od Formule 1...

Još 2001. godine na Velikoj nagradi Australije, u bolidu Minardija, debitirao je Fernando Alonso, a nakon ukupno 17. sezona čini se kako će i tome doći kraj.

2005. i 2006. godine osvajao je naslove za Renault, a jedan je od najboljih vozača u proteklih petnaestak godina objavio je kako će se na kraju sezone oprostiti od utrkivanja.

"Nakon 17 godina u ovom sportu vrijeme je za promjenu. Donio sam čvrstu odluku prije nekoliko mjeseci. Još postoji nekoliko utrka ove sezone u kojima ću sudjelovati s više strasti nego ikada do sada."

"Vidjet ćemo što će budućnost donijeti, novi izazovi odmah su iza ugla. Živim najsretnije razdoblje u životu, ali moram ići dalje u nove avanture", kazao je između ostalog Alonso.

Posebno vrijedi izdvojiti onaj naslov iz 2005. godine kada je prekinuo petogodišnju dominaciju Michaela Schumachera, a tada je postao najmlađi vozač u povijesti koji je osvojio titulu.

Uz to, tri je puta na kraju sezone završavao na drugom mjestu, a u karijeri je ostvario 32 pobjede, 97 pobjedničkih postolja i 22 pole-positiona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!