Nogomet

Dica: "Teren nije u dobrom stanju, ali lošiji od onog na Poljudu ne može biti"

Branimir Korać • srijeda, 15.08.2018.
Dica: "Teren nije u dobrom stanju, ali lošiji od onog na Poljudu ne može biti"
Foto: FaH

Steaua i Hajduk u četvrtak u Bukureštu igraju uzvratni dvoboj trećeg pretkola Europske lige, a nakon 0:0 u prvom susretu, Rumunji su optimisti po pitanju prolaza...

Trener Steaue Nicolae Dica očekuje borbenu utakmicu, ali se i nada kako će travnjak u Bukureštu biti u boljem stanju nego što je bio u posljednjem prvenstvenom dvoboju.

"Pred nama je vrlo važna utakmica protiv teškog protivnika. U Splitu smo imali jako tešku utakmicu, a vjerujem da će takva biti i u Bukureštu. Nadam se da će travnjak biti u boljem stanju nego što je bio kada smo igrali protiv Poli Iasija, ali bez obzira na travnjak moramo se pripremiti na veliku borbu. Teren nije u dobrom stanju kao prošle sezone, ali lošiji od onog na Poljudu ne može biti", istaknuo je Dica.

Rumunjski stručnjak cijeni Hajduk i smatra kako je Steaua u prvom susretu došla do dobrog rezultata.

"Iz mog kuta gledanja, u prvom susretu došli smo do dobrog rezultata iako smo htjeli pobjedu. U četvrtak moramo pobijediti. Hajduk prema naprijed ima igrače koji mogu stvoriti razliku, Ivanovskog, Saida, Barryja, Caktaša. Momčad općenito ima visoke i snažne igrače, tu su petorica iznad 185 centimetara, a u Splitu smo ih uspjeli iskontrolirati. Morat ćemo ih dobro čuvati u prekidima, tu su opasni. U napadu ćemo morati biti strpljivi, a u zadnjih 35 metara preuzimati rizik i mijenjati ritam."

Dica očekuje čvrstu utakmicu i od svojih igrača traži jednako tako agresivan nastup.

"Ne bojim se čvrste igre, ali moramo odgovoriti na isti način. U Splitu sam očekivao čvrstu utakmicu, no u nekim trenucima prelazili su granice. Nadam se i da će doći veliki broj naših navijača te da se Hajdukovi neće čuti."

Steaua nije vježbala jedanaesterce na posljednjim treninzima.

"Nismo ih uvježbavali, čak i ne vjerujem da do njih može doći. Nadam se da ćemo proći dalje kroz 90 minuta, ali i ako dođe do penala, imam povjerenja u naše igrače. Imamo igrače koji dobro izvode penale."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!