Košarka

Hrvatska na Kupu Borislava Stankovića svladala i Tunis

Sportnet • srijeda, 15.08.2018.
Hrvatska na Kupu Borislava Stankovića svladala i Tunis
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je i drugu pobjedu u Kini na Kupu Borislava Stankovića. Nakon Finske, poražen je i Tunis i to ovaj put boljom i uvjerljivijom igrom...

Nakon što je svladala Finsku, hrvatska je reprezentacija Kup Borislava Stankovića nastavila pobjedom protiv Tunisa.

Kao i protiv Finske, već u prvoj četvrtini Hrvatska se pokazala kao kvalitetnija momčad na svim poljima. Kapetan Bilinovac je u prvih 10 minuta igre zabio tri trice, a Domagoj Vuković je za to vrijeme postigao šest poena i imao po jedan obrambeni i jedan skok u napadu. Ukratko, vrlo razigrana dinamika naše reprezentacije kojoj Tunis nije mogao parirati.

U drugoj četvrtini još jedna Bilinovčeva trica za ukupnih 4/4 do kraja poluvremena (dok u drugom poluvremenu nije ni ulazio u igru), a aktivirao se i Karlo Žganec koji je s krajem poluvremena skupio osam poena, pet obrambenih skokova i dvije asistencije.

Do kraja utakmice nije se mogla ni nazrijeti ikakva prijetnja sa strane Tunisa, a Hrvatska u jednom trenutku vodila i s 30 poena prednosti (65:35) te sigurno privela utakmicu kraju sa 73:46.

Karlo Žganec je ubacio 14 poena uz sedam skokova i dvije asistencije, a sve to u nešto više od 12 minuta igre. Dino Cinac je postigao 13 poena uz sedam skokova i dvije asistencije, a Josip Bilinovac je skupio 12 poena iz četiri trice u prvom poluvremenu.

Najbolji tuniški igrač, ujedno i kapetan, bio je Makram Ben Romdhane s 12 poena i četiri skoka.

Izbornik Dražen Anzulović ovaj put bio je zadovoljan predstavom svojih igrača: „Dobra utakmica! Moram reći, s obzirom na stanje u kakvom jesmo, da sam zadovoljan velikom većinom utakmice. Imali smo obrambenu disciplinu i agresivnost i obično protiv takvih ekipa kao što je Tunis to dolazi do izražaja. Oni su fizički moćniji od nas, međutim mi smo ih stisnuli s agresivnošću u čemu se oni nisu snašli i naša nas je energija dovela do ovakvog rezultata. Čestitam dečkima na ovoj pobjedi. Nama je svaka pobjeda bitna jer kroz ovakve utakmice dobivamo jasniju sliku o potencijalu svih igrača koje imamo ovdje.“

HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!