Nogomet

Hajduk mora zabiti, Steaua na svom terenu nije izgubila već devet mjeseci

Jan Šneler • četvrtak, 16.08.2018.
Hajduk mora zabiti, Steaua na svom terenu nije izgubila već devet mjeseci
Foto: FaH

Težak susret očekuje splitski Hajduk koji nema pravo na kiks te mora ići na pobjedu u uzvratnom susretu trećeg pretkola Europske lige protiv rumunjske Steaue...

Prilično je jasno kako u Hajduku ne cvjetaju ruže. Nažalost, klub ponovno ostaje bez najboljih igrača u jeku europskih pretkola, a zamjene koje su odabrane nisu visoke kvalitete. Takvu transfernu politiku prate onda i slabiji rezultati u domaćem natjecanju, a kada je tome tako jednako raste i nezadovoljstvo navijača te se dovodi u pitanje pozicija trenera.

U takvom ozračju Hajduk mora u goste u Bukurešt kod Steaue. Riječ je o trećem pretkolu Europske lige, uzvratnom susretu nakon neriješenih 0:0 na Poljudu. Bio je Hajduk bolji u tom susretu, imao velik broj prilika, pa čak i stativu na samom kraju utakmice, ali do gola nije došao. Pogotka koji bi im sada uvelike olakšao posao. Jasno je kako Hajduk nema pravo na kiks ako želi proći dalje. Pogodak mora postići, a nije nemoguće očekivati da će trebati i dva.

Mogu li to Bili u ovom trenutku teško je reći. Momčad pokazuje dva lica, jedno prilično loše protiv Osijeka i Rijeke i drugo hrabro, čvrsto i borbeno protiv Steaue.

Željko Kopić uvjeren je kako Hajduk može ponoviti igru od prije tjedan dana kada je doslovno držao u šaci rumunjski klub, ali ovoga puta trebat će i poentirati i biti puno kvalitetniji u samoj završnici. Ponovno u sastavu neće biti Zorana Nižića koji još uvijek inzistira na transferu, a upitno je hoće li moći Jairo i Filip.

Što se tiče Steaue, momčad je to koja sigurno nije pokazala puni potencijal u prvom susretu. Kao što je Kopić naglasio na konferenciji za novinare, riječ je o mladoj momčadi, iznimno talentiranoj i kompaktnoj. Rumunji vole graditi igru, bit će sigurno strpljivi jer im se ne žuri, ali jednako tako u prvom susretu mogle su se vidjeti i neke manjkavosti.

Iako su u prvom susretu bili u podređenom položaju te su zaprijetili svega nekoliko puta, držali su posjed lopte u nogama i tu će također biti potrebna taktička varijanta Hajduka da ih u tome spriječi. U domaćem natjecanju su drugi nakon četiri odigrana kola s dvije uzastopne pobjede i sigurno u puno boljem ozračju od Hajduka dočekuju ovaj susret.

Važan je podatak da rumunjski klub nije na svom terenu izgubio službenu utakmicu od 7. prosinca prošle godine kada ih je porazio švicarski Lugano. Nadajmo se kako će Hajduk uspjeti taj lijepi niz prekinuti ili barem odigrati neriješeno i proći dalje zbog većeg broja golova u gostima. Susret počinje u 20.30 sati, a sudac je Juan Martinez Munuera, Španjolac koji je vrlo lak na kartonima te će i u tom segmentu igre Hajduk morati paziti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!