Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 16.08.2018, 20:30 h, Arena Nationala, Bukurešt
FCSB
FCSB
Eddy Gnohere 53' (11m), 90'+3'
2:1(0:0) Hajduk
Ahmed Said 81'
Hajduk

VIDEO: Drama u Bukureštu otišla na stranu Steaue, Gnohere zabio u 93. za prolazak dalje

Petar Jenjić • četvrtak, 16.08.2018.
VIDEO: Drama u Bukureštu otišla na stranu Steaue, Gnohere zabio u 93. za prolazak dalje
Foto: EPA

Hajduk nije uspio proći u četvrto pretkolo Europske lige, nakon drame u Bukureštu Steaua je stigla do pobjede 2:1, a junak je bio Eddy Gnohere koji je zabio u 93. minuti...

FCSB
FCSB
Hajduk
34
Cristian Balgradean
13
Junior Maranhao
4
Mihai Balasa
16
Bogdan Planić
20
Romario Benzar
8
Lucian Filip
(do 15')
5
Mihai Pintilii
(do 84')
80
Filipe Teixeira
10
Florin Tanase
(do 46')
98
Dennis Man
9
Eddy Gnohere
Pričuvni igrači
6
Dragos Nedelcu
15'
11
Olimpiu Morutan
46'
24
Raul Rusescu
84'
Trener
Nicolae Dica
3
(do 65')
24
(do 57')
8
(do 73')
Pričuvni igrači
Trener
Željko Kopić

Europska sezona gotova je za nogometaše Hajduka koji su na gostovanju kod Steaue poraženi s 2:1 nakon što je prva utakmica završila bez pogodaka. Junak rumunjske momčadi bio je Eddy Gnohere koji je zabio oba gola za svoju momčad, a posljednji u 93. minuti susreta.

Još od objave prvih sastava bilo je jasno kako ni jedan ni drugi trener neće previše riskirati, barem što se tiče prvog poluvremena. Obje su momčadi istrčale na teren i odigrale prilično ziheraški, bez prevelikog otvaranja prema naprijed, uz tek poneki pokušaj na obje strane.

Najbolje pokušaje Hajduk je imao u razmaku od 60 sekundi, od 21. do 22. minute. Prvo je nakon kornera glavom pucao Stipe Vučur, a zatim iz daljine je probao Ahmed Said, no bez prevelike opasnosti. Prvi je udarac obranio domaći vratar, dok je drugi otišao pored gola.

Dva solidna pokušaja imala je i domaća momčad, u 23. minuti pucao je Romario Benzar s dvadesetak metara, ali pored gola, da bi u završnici poluvremena Eddy Gnohere upropastio polukontru slabim udarcem iskosa s ruba kaznenog prostora.

Osam minuta po ulasku u drugo poluvrijeme domaćin je stigao do vodstva. Mijo Caktaš u kaznenom je prostoru igrao rukom, a sudac dosudio najstrožu kaznu. Siguran izvođač bio je Eddy Gnohere.

Nakon primljenog pogotka nije se previše vidjelo od Hajduka koji je se trudio, ali bez prevelikog uspjeha, sve do 81. minute kada je iz prve prave šanse stigao do pogotka.

Pola posla napravio je Jairo da Silva koji je prošao po desnom krilu i krasno centrirao na peterac gdje se našao Said i glavom skrenuo loptu u mrežu.

Ipak, Hajduk nije uspio izdržati do samog kraja utakmice i u 93. minuti primio je pogodak. Ubacio je Benzar s desne strane, lopta je prebacila vratara gostiju i stigla do Gnoherea koji glavom skreće loptu u gol i postaje junak svoje momčadi.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Hajduk0:0FCSB
Sarpsborg1:1Rijeka
FCSB2:1Hajduk
Rijeka0:1Sarpsborg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!