Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 16.08.2018, 20:45 h, Rijeka, Rujevica
Suci: Donatas Rumšas, Aleksandr Radius, Vytis Snarskis (Litva)
Rijeka
Rijeka
0:1(0:0) Sarpsborg
Patrick Mortensen 83'

VIDEO: Šok na Rujevici, Sarpsborg pobijedio i izbacio Rijeku

Branimir Korać • četvrtak, 16.08.2018.
VIDEO: Šok na Rujevici, Sarpsborg pobijedio i izbacio Rijeku
Foto: FaH

Nakon Hajduka, od Europe oprostila se i Rijeka. Iako je uoči dvomeča sa Sarpsborgom proglašena za velikog favorita, nije to opravdala i čvrsti Norvežani pobjedom na Rujevici izborili su prolaz u play-off Europske lige...

Sarpsborg
Rijeka
Sarpsborg
19
(do 87')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek
78
Aleksandr Vasjutin
6
Joonas Tamm
7
Ole Jorgen Halvorsen
8
Matti Lund Nielsen
11
Joackim Jorgensen
(do 59')
16
Joachim Thomassen
17
Kristoffer Zachariassen
22
Jon-Helge Tveita
(do 82')
27
Rashad Muhammed
69
Patrick Mortensen
77
Amin Askar
(do 75')
Pričuvni igrači
4
Bjorn Utvik
59'
10
Tobias Heintz
75'
19
Kristoffer Larsen
82'
Trener
Geir Bakke

Malo tko je očekivao da bi Rijeka mogla ispasti već u trećem pretkolu Europske lige. Norveški Sarpsborg pokazao se kao iznimno čvrst, discipliniran i neugodan protivnik, ali ne i protivnik koji je bolji od Rijeke i koji zbog svoje kvalitete ide dalje.

Bio je ovo podbačaj u rangu onog protiv Aberdeena, jednostavno Rijeka u dva susreta nije imala pravu ideju kako doći do mreže gostiju, još u prvom susretu igrala je dobro i stvarala prilike, ali na Rujevici je podbacila. Nakon 1:1 u Norveškoj, očekivalo se da će u Rijeci uspješno dovršiti posao i proći dalje, ali sve se pretvorilo u mučenje.

U prvom dijelu bilo je vrlo malo pravog nogometa. Dosta rasjeckana igra bez puno prilika, upravo onako kako odgovara Norvežanima. Najbolju priliku propustio je upravo Sarpsborg i to u 17. minuti kada je odbijena lopta došla na ruba kaznenog prostora do Halvorsena koji dobro puca, ali malo pokraj vratnice.

Rijeka je zaprijetila nešto konkretnije dva puta. Prvo preko Pavičića koji je s 18 metara pucao, a Vasjutin nespretno odbio u korner da bi ruski vratar nakon toga i dobre akcije domaćina obranio udarac glavom Acostyja.

Odmah na startu drugog poluvremena Rijeka je imala dobru priliku za vodstvo. Acosty je pobjegao gostima, ostavio loptu za Gorgona, ali on puca pokraj vratnice s ruba kaznenog prostora.

Kako je susret odmicao, tako su i Riječani bili sve nervozniji i sve teže ulazili u prilike. Puno su griješili, dodavanja su bila netočna, nisu imali dovoljno agresivnosti u borbi za loptu, a u 83. minuti su pokleknuli. Nakon ubačaja iz prekida, obrana domaćina imala je nekoliko vezanih pogrešaka, lopta je došla skroz do Mortensena koji iz blizine zabija za pobjedu.

Norvežani su mogli i do drugog pogotka kada je Muhammed u 90. minuti pobjegao u kontri, došao sam pred Slugu koji odlično brani i spašava Riječane od novog gola.

Nije bilo novih prilika do kraja susreta, blijedi domaćin upisao je poraz i oprostio se od Europe.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Hajduk0:0FCSB
Sarpsborg1:1Rijeka
FCSB2:1Hajduk
Rijeka0:1Sarpsborg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!