Nogomet

Kek: "Šansu nismo stvorili, nismo zaslužili prolazak"; Župarić: "Natjerali su nas igrati njihovu igru"

Jan Šneler • četvrtak, 16.08.2018.
Kek: "Šansu nismo stvorili, nismo zaslužili prolazak"; Župarić: "Natjerali su nas igrati njihovu igru"
Foto: EPA

Nakon svega što smo vidjeli danas na Rujevici možemo reći kako je trener norveškog Sarpsborga Geir Bakke bio u pravu. Bakke je rekao da dolazi po pobjedu 0:1 i istu je ostvario. Ostvario ju je pored slabašne, nedovoljno hrabre i neshvatljivo pasivne Rijeke.

Očekivali smo mirniji pristup, strpljenje i veći posjed, a dobili smo defenzivni karakter, preskakanje igre i ponovno greške. Ako smo nakon prvog susreta mogli reći kako Rijeka nije imala sreće te je trebala izvući više od remija, nakon ovog susreta možemo reći kako Sarpsborg nije nezasluženo slavio. Igrali su Norvežani koliko mogu, bili čvrsti i kompaktni i na tome im treba čestitati.

"Prekidi su nam slabost, na kojoj trebamo poraditi. Norvežani nisu imali ni jednu šansu iz igre, ali prekidi su nas dotukli. Prošle sezone dali smo samo jedan gol iz prekida, a primili smo ih više od 50 posto. Ostaje nam se koncentrirati na prvenstvo i kup i popraviti to što griješimo. Moramo izbaciti iz svoje igre razne gluposti koje radimo na prekidima. Natjerali su nas igrati njihovu igru", rekao je za Novi list, Dario Župarić.

Ništa manje razočaran nije bio niti trener Rijeke Matjaž Kek koji nije štedio kritike na račun svojih igrača. Rijeka je izgledala slabo, nemoćno, a dobar dio kritika zaslužuje i trener momčadi koji nije vukao poteze koji su donijeli neke promjene.

"U ovoj utakmici nismo uspjeli povezati dva-tri pasa. Šansu iz igre nismo stvorili. Suprotno dogovoru, uopće nismo radili pritisak, kao da se uvukao neki strah u igrače. Mi trebamo priznati da danas nismo bili ni dobri ni pravi. Prolazak nismo ni zaslužili. Na planu igre imamo problema, što se vidjelo i protiv Hajduka. Kad se dogodi prekid, faul ili aut, naši igrači se povlače. Opet smo primili gol s pet metara. Danas smo i trčali loše, kao da je sve bilo u grču", rekao je Kek.

Na kraju Kek je naveo kako se sada u klubu okreću obvezama u domaćem natjecanju, a slovenski trener nije se zaboravio zahvaliti navijačima i publici koja je u lijepom broju došla na stadion.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!