Košarka

Pala je i Francuska, Hrvatska u finalu Europskog prvenstva!

Petar Jenjić • petak, 17.08.2018.
Pala je i Francuska, Hrvatska u finalu Europskog prvenstva!
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 16 godina plasirala se u finale Europskog prvenstva koje se igra u Novom Sadu. U zanimljivoj utakmici mladi su hrvatski košarkaši stigli do pobjede protiv vršnjaka iz Francuske rezultatom 65:58...

Do finala Europskog prvenstva stigla je hrvatska U-16 košarkaška reprezentacija. Još jednu vrlo dobru utakmicu odigrali su mladi košarkaši koji su za protivnika imali vršnjake iz Francuske. U konačnici su stigli do pobjede.

Većim dijelom utakmice Hrvatska je bila ona momčad koja je kontrolirala rezultat i čuvala vodstvo, a u trećoj četvrtini stigla je do dvoznamenkaste prednosti. Uspjeli su se Francuzi u završnici utakmice približiti na jedan posjed zaostatka, ali više od toga nije išlo. U finalu sada čekaju boljeg iz dvoboja Turska - Španjolska.

Uz poneke uspone i padove odigrano je prvih deset minuta, a više je na terenu pokazala hrvatska reprezentacija. Serijom 10:0 stigla je do sedam koševa viška (12:5), vršnjaci iz Francuske uzvraćaju sa sedam uzastopnih poena, no Hrvatska prvu dionicu ipak dobiva s četiri poena prednosti (16:12).

Bolje su Francuzi krenuli u drugu dionicu, a prednost su čuvali nekoliko minuta. Od zaostatka 26:23, Hrvatska u sljedeće tri minute nije primila nijedan poen, napravila seriju 9:0 i prvo poluvrijeme uskoro zaključila sa šest koševa viška (37:31).

Gotovo pet minuta Hrvatska je bila bez poena u trećoj četvrtini što Francuska nije iskoristila. Dapače, postigla je tek dva poena. Crnu seriju prekinuo je raspoloženi Perasović koji je povezao sedam koševa i doveo momčad na dvoznamenkastu prednost (44:33).

Kako je vrijeme odmicalo Francuska je počela sve bolje šutirati izvana i ponovno se počela približavati. Tri i pol minute prije kraja stigli su na minus tri, imali i poneki pokušaj za dodatno približavanje, ali više od toga nije išlo.

Hrvatsku je do pobjede predvodio izvrsni Roko Prkačin s 21 poenom i 15 skokova, Matej Bošnjak dodao je 16 koševa i 11 skokova, a Boris Tišma 14 poena.

Europsko prvenstvo U-16, polufinale:
Hrvatska - Francuska 65:58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!