Tenis

Čilić ipak do pobjede, u tri seta do četvrtfinala Cincinnatija

Petar Jenjić • petak, 17.08.2018.
Čilić ipak do pobjede, u tri seta do četvrtfinala Cincinnatija
Foto: EPA

Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Cincinnatiju nakon što je u tri seta stigao do pobjede protiv Rusa Karena Hačanova...

Odužio se meč osmine finala na Masters turniru u Cincinnatiju i na drugi dan zbog problema s vremenom, ali to nije omelo Marina Čilića koji je uspio zaključiti posao protiv Karena Hačanova i plasirati se među najboljih osam.

Najbolji hrvatski tenisač u drugi je dan ušao s 1:1 u setovima i 1:1 u trećem te u konačnici ipak doći do pobjede sa 7:6, 3:6, 6:4. Za ulazak u polufinale igrat će protiv Španjolca Pabla Carrena- Buste.

Puno bolje stajao je hrvatski tenisač u prvom setu tijekom kojeg protivniku nije dopustio nijednu break priliku, a sam je stigao do njih šest, od čega su dvije bile set lopte. Međutim, nijednu nije uspio iskoristiti pa je set otišao do 13. igre. U tie-breaku je bilo izjednačeno do 3:3 kada Čilić dobiva tri uzastopna poena te vrlo brzo i do seta.

Drugi set nije bio tako dobar za hrvatskog tenisača koji nije uspio ozbiljnije zaprijetiti protivniku na servisu. Tako je u cijelom setu izgubio tek četiri poena pri servisu, napravio break u drugom gemu seta te prednost sačuvao do kraja.

U trećem, odlučujućem setu Čilić je servirao prvi i to je iskoristio na najboljih mogući način. Kroz cijeli set nismo vidjeli nijednu break priliku, da bi pri vodstvu 5:4 hrvatski tenisač stigao do prve i jedine te ju odmah iskoristio za potvrdu pobjede.

Masters Cincinnati, osmina finala:
Marin Čilić (7) - Karen Hačanov 7:6 (5), 3:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!